El llibre

Barcelona metro a metro és un LLIBRE-GUIA inèdit que proposa una nova forma de conèixer la ciutat de Barcelona.

La xarxa de metro de Barcelona serà el fil conductor per donar a conèixer, tant als habitants de la mateixa ciutat com als turistes que la visiten eventualment, una ciutat més àmplia, que s'allunya del concorregut centre històric-turístic comú a totes les altres guies, per apropar-nos a un turisme d'extraradi, que abraci tot l'àrea metropolitana i que ens apropi a la cultura popular del nostre país. Com si seguíssim el recorregut per les artèries de la ciutat, els túnels del metro ens conduiran des de les vísceres de la ciutat fins a arribar a un exterior ple de vida.

* Actualment una nova versió del llibre ha estat reeditat per Ajuntament de Barcelona. El podran trobar a les llibreries de l'Ajuntament, la Diputació, la casa de la Ciutat i llibreries habituals.

 

Barcelona metro a metro és una guia-llibre (o "*guibre") que sorgeix per satisfer i animar l'interès per la cultura i la història de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Quan viatgem amb metro, milions de persones ens desplacem d'un racó a un altre de la ciutat. Recordem els noms de les estacions que ens són més familiars sense saber l'origen dels topònims, antropònims o altres denominacions que bategen cada parada... Qui va ser Joanic o el senyor Just Oliveras? Quin és el significat de la Sagrera o de Poble Sec? Per què tenen aquest nom i que volen dir?

Resulta curiós que moltes parades de metro rebin el nom de masies o terrenys que ja no existeixen, o fets històrics dels quals tan sols coneixem el nom perquè formen part d'algunes de les línies que utilitzem.

La guia Barcelona metro a metro és una resposta a la curiositat sobre la història i les històries que han donat, i donen vida a aquesta capital cosmopolita, i ens permet a més conèixer cadascun dels racons més inèdits i desconeguts de la urbs.

Barcelona metro a metro, un "*guibre", per ser viscut!

EL LLIBRE

compral-aqui

Metro a Metro en Flickr

Qui Som

Tots. Amb aquest primer projecte iniciem un viatge que potser es veurà ampliat amb l'aportació de visitants de Barcelona. Esperem que vulgueu afegir i compartir informació, formant així una xarxa de persones amb diverses afinitats que renova coneixements. Us convidem a participar del projecte metro a metro, amb la idea de crear una manera original de conèixer Barcelona, de gaudir-la i compartir-la... Bon viatge!

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.