Gràcia

Una vila dins Barcelona

Aquest nom prové del convent de la Mare de Déu de Gràcia, que fou fundat en un extrem de l’actual plaça de Lesseps per la congregació dels carmelites descalços, l’any 1626. La seva construcció es va fer sobre els terrenys del barceloní Josep Dalmau, i en aquest nou convent s’hi traslladaren els novicis del convent de Sant Josep, que era emplaçat on ara hi ha el Mercat de la Boqueria; per això mateix aquest edifici es coneixia com els Josepets (els frares eren «joseps» i els novicis «josepets»).

BarrideGracia
CasaLaVilaGracia
EsglesiaMerce_Gracia
HotelCasaFuster
LaVilaGracia
Mercat_Llibertat

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Restaurant LaPubillaRestaurant LA PUBILLA
plaça de la Llibertat, 23
Tel. 932 182 994
Restaurant de cuina casolana amb tocs d’elaboració que l’estan fent àmpliament conegut al barri. També hi fan esmorzars de forquilla; sigui com sigui, millor reservar.

 

 


BotafumeiroRestaurant BOTAFUMEIRO
carrer de Gran de Gràcia, 81
Tel. 932 184 230
www.botafumeiro.es
Un clàssic de la ciutat per a qui de tant en tant es pot permetre o vol tenir el gust d’una bona mariscada o potser d’unes tapes de primera divisió. Preus elevats, però menjar de qualitat.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Tot el barri de Gràcia té un encant prou especial per passejar-hi sense destí concret, només gaudint de l’aroma del que fa més de cent anys era una vila independent. Les placetes, els mercats, les botigues antigues…, i a l’agost, les festes de Gràcia, tot un esdeveniment al qual fan honor els veïns adornant els seus balcons i carrers.


Plaça Vila Gracia

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA
Al costat de la concorreguda plaça del Sol queda la plaça de la Vila de Gràcia, on antigament hi havia l’Ajuntament del municipi. En destaca la torre del rellotge, que data del 1870, i té 33,5 metres d’alçada.

 

 


Hotel Casa FusterHotel CASA FUSTER
rambla de Catalunya, 63
Tel. 932 158 785
www.hotelescenter.es/hotel-casa-fuster
Ubicat en un edifici modernista de Lluís Domènech i Montaner, a més d'oferir els serveis de restauració d'un hotel de luxe, cada dijous nit ofereixen concerts de jazz.

 


Esglesia Merce Gracia

ESGLÉSIA DE NOSTRA SENYORA DE LA MERCÈ
carrer de Laforja, 19 bis
Església d’estil neoclassicista amb alguns elements del barroc. Va ser finalitzada l’any 1795 i, encara que de petites dimensions, és un dels edificis més antics de la zona.

 

Veure tots
Serveis

Mercat Llibertat

MERCAT DE LA LLIBERTAT
plaça de la Llibertat, 27
Tel. 932 170 995
Potser un dels mercats més emblemàtics després del de la Boqueria. És una obra de ferro del 1888, de l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer, que va adornar amb elements decoratius l’amic de Gaudí: Francesc Berenguer i Mestres. El mercat va rebre el nom com a símbol de la insurrecció del poble de Gràcia contra el govern del general Prim el 1870.

Veure tots

From Address:

 

 

L6

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...