Provença-La Pedrera

Part de la Corona d'Aragó

Víctor Balaguer i Cirera, polític liberal, escriptor i cronista de Barcelona al segle XIX, va rebre l’encàrrec de retolar els noms dels carrers d’una zona de l’Eixample. Seguint l’esquema d’altres carrers de Barcelona que porten noms relacionats amb la història de Catalunya (Aragó, Còrsega, Mallorca, Nàpols, Rosselló, Sardenya, Sicília, València…), en aquest cas es rememora els temps en què la Corona d’Aragó va estar unida amb la Provença (Occitània, França). L’any 1112 el comte de Barcelona Ramon Berenguer III va contraure matrimoni amb la comtessa Dolça de Provença i aquesta li cedí els drets de governar-hi.

La Pedrera és un dels edificis projectats per Antoni Gaudí més visitats de la ciutat. El seu nom original és Casa Milà, ja que va ser encarregat per Pere Milà i Camps. Les obres d’aquest innovador edifici van començar l’any 1906. El seu nom popular va ser donat pels ciutadans, per la seva cimentació feta amb pedra de Montjuïc i la seva façana realitzada amb pedra calcària, amb formes corbes que evoquen les onades del mar.

La_Pedrera
Palau_Robert
PalauRobert
PalauRobert_int
St_Ramon_Penyafort
StRamon_Penyafort
StRamonPenyafort

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

casa conxitaCASA CONXITA
carrer de Provença, 213
Tel. 934 881 721
www.casaconxita.com
Just davant de l'estació trobareu aquest restaurant, delicat i deliciós, on combinen la cuina mediterrània i de mercat amb algun toc de fusió. Una cuidada selecció en la seva carta de vins.


taverna mediterraniaTAVERNA MEDITERRÀNIA
carrer d'Enric Granados, 58
Tel. 626 866 821
Un lloc acollidor on tenen cura del que ofereixen i de la manera com ho cuinen. Bon assortit de productes de la nostra terra i amb terrasseta al carrer!

 

 


bodegueta provencaLA BODEGUETA DE PROVENÇA
carrer de Provença, 233
Tel. 932 151 725
http://provenca.labodegueta.cat
Tapes, vins i platets elaborats amb productes de mercat. Aquí podreu tastar tant unes anxoves mida XL com un risotto de ceps, o uns peus de porc farcits de bolets i trufes…

Veure tots
Llocs d'Interès

Al vestíbul de l’estació trobem l’Espai Provença, una sala d’exposicions i promoció de productes i serveis.


la pedrera

CASA MILÀ - LA PEDRERA
passeig de Gràcia, 92
Tel. 934 845 900
www.lapedrera.com
Aquest edifici d’habitatges va ser construït per Antoni Gaudí entre els anys 1905 i 1910. Actualment, es pot visitar un dels pisos de la finca, l’Espai Gaudí, i inclou la visita a les golfes i el terrat. L’any 1984 va ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco.


Palau Robert

PALAU ROBERT. Centre d'Informació de Catalunya
passeig de Gràcia, 107
Tel. 932 388 091
http://palaurobert.gencat.cat
Edifici d’estil neoclàssic que havia estat residència privada de l’aristòcrata gironí Robert Robert i Surís i que l’any 1981 va adquirir la Generalitat de Catalunya. Algunes de les palmeres del seu jardí provenen de l’Exposició Universal de 1888. Actualment és un espai amb més de mil metres quadrats on es realitzen activitats i diverses exposicions relacionades amb la cultura i el turisme a Catalunya.


parroquia StRamonPenyafort

PARRÒQUIA DE SANT RAMON DE PENYAFORT
rambla de Catalunya, 115
Tel. 932 150 237
Aquesta església d’estil gòtic, projectada per l’arquitecte Joan Martorell Montells, estava situada a Ciutat Vella però va ser traslladada aquí l’any 1882. Es va haver de reestructurar després del 1949 a causa dels estralls de la Guerra Civil, i ara se’n pot visitar l’interior, del qual destaca el seu retaule neogòtic. Està dedicada a aquest religiós català de l’edat mitjana i patró dels advocats i sembla que també dels cibernautes.

Veure tots
Serveis

Mercat NinotMERCAT DEL NINOT
carrer de Mallorca, 135
Tel. 933 234 909
www.mercatdelninot.com
Mercat amb més d'un segle d'història. El nom de Ninot, li ve dau per un mascaró de proa amb forma de ninot que lluïa una antiga taverna que hi havia en aquest lloc. Quan la taverna es va incendiar, l'única cosa que es va salvar va ser el ninot, ara exposat en al Museu Marítim de les Drassanes.

Veure tots

From Address: To:

 

 

L6

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...