Reina Elisenda

La monarca pietosa

Elisenda de Montcada i de Pinós va néixer a Aitona (Lleida) l’any 1292. Formava part de la noblesa catalana, d’una família propera a la monarquia, i potser per això va ser triada per ser la quarta muller de Jaume II, dit el Just, de Catalunya i Aragó, quan tenia trenta anys. S’instal·laren al Palau Reial de Barcelona, des d’on intervenia modestament en els afers d’estat. Es diu d’ella que era una dona culta i molt pietosa, participava activament en la vida de la ciutat i tenia una bona relació amb el Consell de Cent, institució que aleshores regia la ciutat.

Mercat_Sarria
MercatSarria
Parc_Oreneta
ParcOreneta
Teatre_Sarria

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

restaurant vivandaRestaurant VIVANDA
carrer Major de Sarrià, 134
Tel. 932 031 918
www.vivanda.cat
Molt conegut a la zona per oferir gran varietat de tapes i plats de cuina catalana i per la seva terrassa interior amb un jardí molt agradable.

 


Restaurant TramTramRestaurant TRAM-TRAM
carrer Major de sarrià, 121
Tel. 932 048 518
http://tram-tram.com
Un elegant restaurant situat en una casa senyorial de Sarrià, de dos pisos i amb jardí. Cuina de mercat de primera qualitat i una extensa carta de rebosteria pròpia.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

monestir pedralbes

MONESTIR DE PEDRALBES
carrer de la Baixada del Monestir, 9
Tel. 932 563 434
http://monestirpedralbes.bcn.cat
El nom de Pedralbes prové que en aquesta zona hi havia grans pedreres de roques blanques (pedres albes). Fundat el 1326 per la reina Elisenda de Montcada, el monestir és una mostra excel·lent del gòtic català ja que ha patit poques modificacions al llarg dels seus anys d’història i això li dóna una unitat d’estil difícil de trobar en altres edificis similars. Les monges clarisses hi van viure des dels inicis fins el 1983 quan el monestir es va obrir al públic. La visita del claustre, amb un pou renaixentista al bell mig, i de la sala capitular del segle XV és ben recomanable.


teatre Sarria

TEATRE DE SARRIÀ
carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Tel. 932 039 772
http://www.teatredesarria.entitatsbcn.net
Un teatre centenari recentment remodelat, on gaudir de teatre per a tota la família. Tenen un gran pati exterior molt tranquil i agradable.

 


Parc Oreneta

PARC DEL CASTELL DE L'ORENETA
carrer de Montevideo, 45
Un parc que és com un bosc al mig de la ciutat, on quasi val la pena anar-hi a passar el dia sencer. A més, tots els dies festius el parc ofereix circuits amb tren elèctric i ponis per a infants.

 

Veure tots
Serveis

Mercat Sarria

MERCAT DE SARRIÀ
passeig de la Reina Elisenda de Montcada, 8
Tel. 932 030 291
www.mercatsarria.com
D’estil modernista, va ser construït pels arquitectes Arnald Calvet i Marcel·lià Coquillat sobre els terrenys que ocupava l’hort del rector de la parròquia. Un mercat antic per fora, datat del 1910, però nou per dins, remodelat l’any 2007.

Veure tots

From Address:

 

 

L6

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...