Sant Gervasi

Terra de terrissaires

El nom complet d’aquesta població és Sant Gervasi de Cassoles. En alguns documents del segle X trobem esmentada una capella dedicada als sants màrtirs Gervasi i Protasi, que amb el temps s’ha convertit en l’actual església de la Mare de Déu de la Bonanova. Sant Gervasi i sant Protasi eren dos germans italians que van viure al segle IV i que van morir condemnats per no voler oferir sacrificis als déus. Sobre el topònim Cassoles hi ha dues hipòtesis: una que es refereix a «cases soles», i una altra que relaciona el nom amb el fet que era una terra de terrissaires.

Casa_Maragall
Passatge_Mulet
PassatgeMulet
St_Joan_Jerusalem

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

La BodegaLA BODEGA
plaça de Molina, 2
Tel. 932 177 185
www.labodegapmolina.com
Ofereixen una extensa carta de vins per acompanyar plats exquisits i amb la possibilitat de demanar-ne mitja ració. També tenen terrassa oberta durant tot l’any.


otto sutzOTTO ZUTZ
carrer de Lincoln, 15
Tel. 932 380 722
www.ottozutz.com
Ocupa una antiga fàbrica tèxtil i està dissenyat com un autèntic club novaiorquès. És una bona opció per a una nit de festa en aquesta part de Barcelona. Tres sales amb diferents tipus de música, des d’electrònica fins a rock o hip hop. Un clàssic de la ciutat des del 1985.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Casa Maragall

CASA MARAGALL
carrer d'Alfons XII, 79
Tel. 663 649 472
www.maragallacasa.cat
Joan Maragall, personatge que dóna nom a una altra de les estacions de metro, es va instal·lar amb la seva família a aquesta casa —anomenada Casa Gassó Vidal— l’any 1899 i fins a la seva mort. A dins es conserva un gran llegat del poeta com a casa-arxiu; a fora, un jardí de 500 m2 habitat per un gran llorer, un til·ler i una olivera. El segon i quart dilluns de cada mes, un espectacle ens acosta més a l’obra d’aquest brillant poeta.


StJoan Jerusalem

Monestir de Sant Joan de Jerusalem
carrer de Sant Elies, 23-25
Obra de l’arquitecte Francesc de Paula del Villar de l’any 1880, és l’antiga església del monestir de religioses de Sant Joan de Jerusalem, actualment parròquia de Santa Agnès. A dins, les escultures del Sagrat Cor i de la Immaculada són obra del reconegut escultor Eudald Serra.

 

 


Passatge Mulet

Passatge MULET
Prop del carrer de Saragossa hi ha aquest conjunt de cases amb jardí com a mostra del tipus d’arquitectura que es feia a la zona a finals del segle XIX. Les dels números 3 i 6 són modernistes, i les dels números 11 i 13 encara conserven la seva aparença original.

 

Veure tots
Serveis

biblioteca

BIBLIOTECA SANT GERVASI - JOAN MARAGALL
carrer de Sant Gervasi de Cassoles, 85
Tel. 934 178 347
Una nova biblioteca que es converteix en la central del districte de Sarrià. Aquí gaudireu d'un gran ventall de possibilitats, consulteu-ne la seva agenda!

Veure tots

From Address:

 

 

L6

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...