Sarrià

La vila dels artesans

Els orígens de la vila de Sarrià són de mitjan segle X. Els documents més antics parlen d’una propietat destruïda durant una ràtzia musulmana el 985 i un altre de l’any 987 que anomena l’església de Sant Vicenç de Sarrià. Però va ser amb la construcció del monestir de Pedralbes al primer quart del segle XIV, que va començar a canviar la vida a la vila de Sarrià. Al segle XIX, la urbanització de Barcelona i de la mateixa vila, inclosa la construcció del tren de Sarrià, va «omplir» el barri d’artesans i treballadors, com ara fusters, serrallers o paletes. Va ser aleshores quan la burgesia barcelonina va començar a construir-hi grans finques residencials. L’any 1921, Sarrià i tot el seu terme municipal són annexionats a Barcelona, tot i que l’agregació no va comportar la pèrdua de la seva personalitat.

Barri2_Sarria
Barri_Sarria
BarriSarria
Biblioteca_Clara
Casa_Orlandai
CasaOrlandai_int
CasaVila_Sarria
CCivic_Sarria

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

vermutetEL VERMUTET
carrer de Cornet i Mas, 9
Tel. 932 056 129
Petit bar botiga on ofereixen alguna cosa per picar, preparada amb gràcia i bon material. El millor, la simpatia de les seves propietàries!

 


Bar TomasBar TOMÀS
carrer Major de Sarrià, 49
Tel. 932 031 077
Definitivament, aquest deu ser un dels bars de Barcelona que més s’anomena a les guies per la fama que tenen les seves patates braves.

 


canetRestaurant CANET
carrer de Canet, 38
Tel. 932 050 768
Un clàssic de Sarrià, petit i acollidor, on ofereixen una cuina tradicional catalana amb carta o menú setmanal.


free-foodFREE FOOD
plaça Sant Vicenç de Sarrià, 4
Tel.932 806 603
www.freefood.es
Una bonica botiga de productes saludables, ecològics, sense gluten... i que reparteixen en bicicleta a tot Barcelona! Ah...! I també ofereixen compra online.

Veure tots
Llocs d'Interès

Al carrer de Canet es conserva un conjunt de cases on vivien els jornalers de la finca de Josep Bosch i Canet. Des del 1989 formen part d’un centre d’artesans. Al carrer Major de Sarrià, número 57, hi trobareu la pastisseria Foix, emplaçada a l’edifici on va néixer el poeta Josep Vicenç Foix.


Casa Orlandai

CASA ORLANDAI
carrer de Jaume Piquet, 23
Tel. 932 524 262
http://casaorlandai.cat
Mas del segle XVII que va passar a ser l’escola Talitha entre els anys 1956 i 1974, un centre que naixia fora del sistema educatiu oficial. De l’edifici actual de gran riquesa decorativa destaquen les seves vidrieres interiors i el detallisme de les escales. Ara és un centre gestionat per l’Associació Cultural Casa Orlandai (ACCO), que ofereixen propostes culturals, com ara cafès científics, exposicions, concerts, xerrades i un gran etcètera.


CCivic Sarria

CENTRE CÍVIC DE SARRIÀ
carrer d'Eduardo Conde, 22
Tel. 932 562 720
http://ccivics.bcn.cat/sarria
Situat a l’edifici de la Vil·la Cecília, en aquest centre trobareu un ampli ventall d’activitats, a més d’exposicions o xerrades culturals. Disposa, a més, d’un espai infantil per a nenes i nens de menys de sis anys.

 

Veure tots
Serveis

Biblioteca Clara

BIBLIOTECA CLARÀ
carrer del Doctor Carulla, 22-24
Tel. 932 801 547
Les biblioteques són llocs força freqüentats pels veïns del barri (més d’un 50% de barcelonins té el carnet de biblioteca), no només pel seu servei de préstec de llibres, sinó també pel gran ventall d’activitats que proposen.

Veure tots

From Address:

 

 

L6

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...