Pàdua

Sant Antoni de Pàdua, patró dels paletes

El nom rememora la ciutat de Pàdua, ciutat del Vèneto, a Itàlia, lloc on morí sant Antoni, un frare franciscà i teòleg del segle XIII. El nom original d’aquest sant abans d’entrar als franciscans era Fernando Martins de Bulhões, però va canviar el seu nom en honor a Sant Antoni Abat. Se li atribuïren grans dots com a predicador, potser per això en les seves imatges religioses apareix amb el llibre dels Evangelis en una mà i un lliri blanc, símbol de puresa, en l’altra. Sant Antoni de Pàdua és conegut per ser el patró dels paletes i treballadors de la construcció, i alguns d’ells encara celebren aquesta festivitat entorn del dia 13 de juny, dia en què va morir amb tan sols trenta-cinc anys.

casa_Tosquella
Edifici_Alhambra
Par_de_Monterols
Parc-Monterols
Parc-Monterols-1
Parc_Monterols

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

osteria contadinoL'OSTERIA DEL CONTADINO
carrer de Saragossa, 123
Tel. 932 110 808
http://losteriadelcontadino.es
Petit restaurant italià amb una carta original i plats de pasta artesana elaborats amb productes importats d’Itàlia. També s’hi fa un excel·lent menú als migdies.

 


bodega paduaBar-Bodega PÀDUA
carrer de Pàdua, 92
Tel. 932 123 056
Una bodega de veritat, amb bótes de vi, aperitius «anticrisi» i un lloro que xerra pels descosits i «esvalota el galliner» del local. També s’hi fan menús, amb especialitat en arrossos i cargols… una de les preferides per a la gent del barri!

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Edifici Alhambra

EDIFICI L'ALHAMBRA
carrer del Berlinès, 5
Tel. 934 206 651
Casa construïda l’any 1875 per Josep Castelló i Galvany. Diu la llegenda que el propietari primer d’aquest edifici, un home alemany casat amb una granadina que s’enyorava molt de la seva terra, li va regalar aquesta casa, que imitava l’autèntica Alhambra de Granada. No és visitable al públic, però sempre pots demanar a un veí que et deixi entrar...

 


casa Tosquella

CASA TOSQUELLA
carrer de Vallirana, 91-93
Residència construïda l’any 1889, i reformada per Eduard M. Balcells l’any 1906. A resultes d’aquesta reforma, l’arquitecte li va donar un aspecte a cavall entre el modernisme i el noucentisme, i va dotar la façana amb elements arabitzants. Fou declarada monument històric l’any 1974.

 


Parc Monterols

PARC DE MONTEROLS
carrer de Muntaner, 426
(Entrades: ptge. d’Hercegovina, c. de Gualbes i c. del Turó de Monterols - c. de Montecassino)
El turó de Monterols és un dels espais que Nicolau M. Rubió i Tudurí va incloure en el sistema d’àrees verdes que va dissenyar per a la ciutat cap al 1926. És un espai verd d’accessos costeruts, situats en un pendent que arriba fins als 121 m. Aquest fort desnivell ha permès crear racons tranquils i amagats envoltats d’una vegetació molt frondosa.

Veure tots
Serveis

biblioteca

BIBLIOTECA SANT GERVASI-JOAN MARAGALL
carrer de Sant Gervasi de Cassoles, 85
Tel. 934 178 347
Una nova biblioteca que es converteix en la central del districte de Sarrià. Aquí gaudireu d'un gran ventall de possibilitats, consulteu-ne la seva agenda!

Veure tots

From Address:

 

 

L7

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...