Plaça Molina

L'arquitecte de la plaça Reial

El seu nom prové de Francesc Daniel Molina i Casamajó, nascut a Vic l’any 1812, un reconegut arquitecte que va estudiar a la Llotja de Barcelona però que es va titular a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, a Madrid. El 1848 va guanyar la medalla d’or al concurs per al projecte de la plaça Reial de Barcelona, i a partir d’aquí començaria tot un seguit de projectes com la font de l’almirall Galceran Marquet a la plaça del Duc de Medinaceli, la nova façana del Teatre de la Santa Creu o l’escut de la façana de la Casa de la Ciutat.

Barri_Pl.Molina
CCivic_Sagnier
Metro_Pl.Molina
PassatgeStFelip

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Xarcuteria MolinaXarcuteria MOLINA
plaça de Molina, 1-3
Tel. 932 005 769
Un restaurant molt conegut a la zona, on fan uns menús de migdia deliciosos amb plats originals a preus molt raonables. També ofereixen menjars per endur.

 


Freixa TradicioFREIXA TRADICIÓ
carrer de Sant Elies, 22
Tel. 932 097 559
http://freixatradicio.com
Plats de la cuina tradicional catalana plantejats des de la cuina d’autor. Tenen una carta on ofereixen un viatge culinari per Catalunya, i així poder provar delícies de cada província.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

CCivic Sagnier

CENTRE CÍVIC CASA SAGNIER
carrer de Brusi, 61
Tel. 934 140 195
http://ccivics.bcn.cat/casasagnier
Aquesta mansió d’estiueig, amb el seu gran jardí, va ser cedida per l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia a l’Ajuntament. Avui l’ocupa un centre cívic on es realitzen un gran ventall de cursos i activitats i ofereixen, a més, cinema, xerrades o exposicions.


Passatge StFelip

Passatge de Sant Felip
L’any 1877 es van començar a construir les cases unifamiliars amb jardí d’aquest passatge, projectades pels mestres d’obres Joan Barrera i Ramon Jané. Algunes d’aquestes encara conserven la seva fisonomia intacta.

 

Veure tots
Serveis

biblioteca

BIBLIOTECA SANT GERVASI-JOAN MARAGALL
carrer de Sant Gervasi de Cassoles, 85
Tel. 934 178 347
Una nova biblioteca que es converteix en la central del districte de Sarrià. Aquí gaudireu d'un gran ventall de possibilitats, consulteu-ne la seva agenda!

Veure tots

From Address:

 

 

L7

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...