Av. Tibidabo

Et dono a tu

El Tibidabo és la muntanya més alta de la serra de Collserola: fa 512 m d’alçada. L’origen del topònim sembla que fa referència a l’episodi evangèlic de les temptacions a Jesús: «Et dono a tu ("tibi dabo", en llatí) si, postrant-te, m’adores». En l’època medieval, aquest cim era anomenat puig de l’Àliga, i en aquest indret hi vivien uns monjos del monestir de Sant Jeroni que, davant les majestuoses vistes, es devien inspirar en aquest fragment bíblic per anomenar així la muntanya.

Barri_Tibidabo
BarrideTibidabo
bellesguard_gaudi
Cosmo_Caixa
CosmoCaixa
Jardins_Tamarita
JardinsTamarita
Restaurant_Abac
Tibidabo
Valldonzella

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Restaurant AbacRestaurant ABaC
avinguda del Tibidabo, 1
Tel. 933 196 600
Un esplèndid hotel restaurant amb dues estrelles Michelin ubicat en una torre amb jardí, que havia estat residència de la filla del Dr. Andreu. Els preus, quasi innombrables…

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Al costat d’aquesta parada trobem el punt de sortida del Tramvia Blau, un transport curiós que ens permetrà accedir a la muntanya del Tibidabo. Al final del trajecte, podrem enllaçar amb el funicular, que ens portarà fins al cim de la muntanya i entrada del parc d’atraccions de la ciutat. El tramvia només funciona els caps de setmana a l’hivern, i tots els dies des de mitjans juny fins a mitjans setembre.


la rotonda

LA ROTONDA
avinguda del Tibidabo, 2-4
Aquest edifici modernista va ser concebut pel Dr. Salvador Andreu, que agafà el nom pel templet mirador recobert de ceràmica que el corona, obra de Lluís Bru i Salelles. L’edifici va ser construït entre els anys 1906 i 1918 per l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana, amb una intervenció posterior d’Enric Sagnier. Durant anys, va ser l’Hotel Metropolitan i després una clínica. Actualment, s’està reformant per a ús comercial i oficines.


CosmoCaixa

COSMOCAIXA BARCELONA
carrer d'Isaac Newton, 26
Tel. 932 126 050
L’edifici original és obra de Josep Domènech i Estapà i va ser inaugurat l’any 1909 com un asil per a persones cegues. L’any 2004, després d’una remodelació, es va obrir com a museu, especialitzat en la divulgació de la ciència per a totes les edats i compta, entre d’altres, amb un bosc inundat, la sala de la matèria, un mur geològic i un planetari.


Torre Bellesguard

TORRE BELLESGUARD
carrer de Benedetti, 16-20
Tel. 932 504 093
www.bellesguardgaudi.com
Encara que el nom li deu venir per les belles vistes que hi havia des d’aquest indret, l’anomenada Casa Figueras va ser projectada per Antoni Gaudí entre el 1900 i el 1909, escollint l’estil neogòtic català i inspirant-se en el castell medieval de Martí I l’Humà. Visites guiades pels jardins i l’interior amb reserva prèvia. Diumenges tancat.


monestir Valldonzella

Monestir de Santa Maria de Valldonzella
carrer del Cister, 39-45
http://www.valldonzella.cat/
Encara que ha patit diverses reformes, l’actual monestir és obra de l’arquitecte Bernadí Martorell i Puig, però l’original està datat envers el segle XII.

Veure tots
Serveis

jardins-de-la-tamarita

JARDINS DE LA TAMARITA
passeig de Sant Gervasi /carrer del Cister
Els jardins de la Tamarita envolten l’antiga casa noucentista del mateix nom, que l’industrial Alfredo Mata va fer construir l’any 1919. Dissenyats per l’arquitecte Nicolau M. Rubió i Tudurí, són aquests un cau de pau i estan molt ben cuidats.

Veure tots

From Address:

 

 

L7

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...