Ildefons Cerdà

El pare de l'Eixample

Ildefons Cerdà i Sunyer, enginyer i polític, va ser el creador del pla de reforma urbanística de la ciutat de Barcelona al segle XIX, el conegut pla Cerdà, d’on es destaca la creació de l’actual barri de l’Eixample, que ampliava unes vint vegades l’espai que llavors ocupava la ciutat a dins de les muralles. L’any 1859 va ser aprovat el seu pla, que encara que no havia guanyat el concurs del consistori municipal (va guanyar Rovira i Trias), es va imposar per la força des del govern central d’Espanya. D’aquest pla destaca la distribució de cases en «mansanes», o ‘illes de cases’, d’estructura quadrada amb xamfrans, amb un pati comunitari interior que les oxigena i il·lumina i on cada barri té una zona destinada a edificis públics. També va proposar un traçat de línies ferroviàries soterrades i una amplada de carrers important, anticipant-se als possibles conflictes de circulació; en definitiva, una ciutat igualitària, sense límits, oberta de riu a riu.

barri_Idefolns_Cerda
BiblioFrancescCandel
CentreComercial_GranVia
CentreComercial_Hospitalet
CentreComercialGraVia
IdefolnsCerda
IdefolnsCerda_Hospitalet
Parc_Alhambra

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Restaurant PiripipaoRestaurant PIRIPIPAO
carrer de l'Arquitectura, 20
Tel. 934 211 203
Restaurant senzill amb plats econòmics de qualitat dins la cuina mediterrània. Tenen fama les seves croquetes.

 


La PerlaBar-Restaurant LA PERLA
carrer de Castelao, 104
Tel. 934 227 220
El local acull dues opcions gastronòmiques: un bar on menjar tapes o un restaurant de cuina casolana molt correcte.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Parc Alhambra

PARC DE L'ALHAMBRA
carrer de Santa Eulàlia, 33-41
Un parc amb un disseny que convida a passejar-hi, potser per això és lloc de trobada per a activitats culturals i festes del barri de Santa Eulàlia.

 


graner centre creaci

GRANER. CENTRE DE CREACIÓ
carrer de Jane Addams, 14-16 (Barcelona)
Tel. 934 261 875
http://granerbcn.cat/es
Centre de creació i aprofundiment del llenguatge del cos, gestionat pel Mercat de les Flors: lloguers d’espais, presentacions, xerrades i tallers de formació gratuïts o a preus molt raonables.


ciutat justicia

CIUTAT DE LA JUSTÍCIA
gran Via de les Corts Catalanes, 119
Tel. 935 548 821
www.ciutatdelajusticia.com
Concentra principalment els òrgans i serveis judicials de Barcelona i L’Hospitalet, amb l’objectiu de fer el sistema judicial més eficient. Aquest complex ha estat dissenyat pels arquitectes David Chipperfield i Fermín Vázquez, i consta de 8 edificis de diferents colors i alçades construïts entre els termes municipals de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Veure tots
Serveis

Biblioteca Francesc Candel

BIBLIOTECA FRANCESC CANDEL
carrer d'Amnistia Internacional, 10 (Barcelona)
Tel. 933 325 375
A més del servei de biblioteca, compta amb una aula digital on s’ofereixen cursos i una aula polivalent on es projecten pel·lícules amb entrada gratuïta.

Veure tots

From Address:

 

 

L8

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...