Molí Nou - Ciutat Cooperativa

Una cooperativa molt ben avinguda

Durant l’època franquista, vers els anys cinquanta, Sant Boi de Llobregat va patir un fort augment demogràfic a causa de la manca de mà d’obra que tenia la ciutat. Sense gaires miraments, es van a crear barris perifèrics invertebrats i mancats de serveis, les anomenades ciutats satèl·lit, i un bon exemple el tenim al Molí Nou. El seu origen es remunta al segle XVIII i perdura fins als volts de 1970, quan va ser enderrocat un antic molí fariner que s’abastava de l’aigua que li proporcionava la riera de Can Soler i que estava situat entre els actuals carrers de Frederic Mompou i Primer de Maig. Se’l coneixia com a molí nou per haver substituït altres molins que es trobaven a les terres del castell de Sant Boi, a prop del puig del Castell.

Barri_MoliNou
Barri_MoliNou_mercat
BarriMoliNou
Biblioteca_MCampany
Colonia_Guell
Colonia_Guell_ext
ColoniaGuell
ColoniaGuell2
Cripta-dia
estacio_MoliNou

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

taverna ZarkoLA TAVERNA DEL ZARKO
carrer de Frederic Mompou, 60
Sant Boi de Llobregat
Tel. 934 652 578
Un restaurant vinoteca molt complet on us serviran des d’un marisc fresc sortit directament del seu viver fins a una esplèndida carn a la llosa. També fan menú diari.


pizzeria malatestaPIZZERIA MALATESTA
carrer de Ventura Gassol, 1-3
Sant Boi de Llobregat
Tel. 936 300 882
Pizzeria que freqüenta la gent de la zona on, a més, ofereixen un menú molt correcte al migdia.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

casal barri ciutat cooperativa

CASAL CIUTAT COOPERATIVA - MOLÍ NOU
carrer de Pau Casals, 7
Sant Boi de Llobregat
Tel. 936 544 854
Lloc de dinamització del barri. Propostes culturals, socials i lúdiques amb una gran participació durant les festes del barri pels volts de Sant Joan.


complex esportiu

COMPLEX ESPORTIU PAU GASOL
carrer de Lluís Companys, 23-25
Sant Boi de Llobregat
Tel. 936 354 226
http://www.duetsports.com/
El nom de l’edifici el van dedicar al famós jugador de bàsquet crescut a Sant Boi, Pau Gasol. Aquí hi trobareu piscines cobertes, pistes de pàdel, un pavelló, sala de fitnes… Un lloc molt freqüentat pels veïns de la zona.


cripta colonia Gell

COLÒNIA GÜELL
carrer de Claudi Güell, s/nº
Sant Boi de Llobregat
Tel. 936 305 807
www.gaudicoloniaguell.org
Encara que l’estació de ferrocarrils que ens deixa més a prop és Colònia Güell, si baixem en aquesta, hi podrem accedir fent una passejada. La Colònia Güell és la colònia industrial més gran de Catalunya i un lloc amb gran encant, on a més de contagiar-nos de la seva tranquil·litat podrem descobrir edificis singulars dels arquitectes modernistes més emblemàtics de l’època i visitar la seva cripta, dissenyada pel gran mestre Antoni Gaudí.

Veure tots
Serveis

Biblioteca MCampany

BIBLIOTECA MARIA AURÈLIA CAPMANY
carrer d'Eduard Toldrà, 2
Tel. 936 306 463
Una biblioteca que porta el nom de la reconeguda escriptora catalana i que compta amb un fons especial dedicat a la seva trajectòria.

Veure tots

From Address:

 

 

L8

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...