Sant Josep

El nucli de la indústria ceramista

Sant Josep, nom dedicat a Josep de Natzaret, és un barri de l’Hospitalet de Llobregat que queda marcat per les petjades que els diversos sectors industrials hi han anat deixant amb el temps. Aquestes eren terres de masos i d’hortes que, un cop més, van anar donant pas a la indústria que ja no cabia en l’encaixonada Barcelona. Aprofitant la font d’energia que significava el canal d’aigua construït l’any 1819 i l’enderrocament de les mura· lles de Barcelona entre 1850 i 1860, en aquest barri s’hi anaren instal·lant indústries bàsicament tèxtils i ceràmiques com ara Tecla Sala o Cosme Toda.

Barri_Sant_Josep
Barri_StJosep
BarriStJosep
Ceramica_LLopis
Cosme_Toda
CosmeToda
fabrica_CosmeToda

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

restaurante-bocato-di-cardinaleBOCATTO DI CARDINALE
carrer de Barcelona, 21
l'Hospitalet de Llobregat
Tel. 933 383 806
www.bocattodicardinale.es
Restaurant de cuina italiana i bones pizzes, un lloc força recomanat pels veïns de la zona, i acostuma a estar ple.


braseria galiciaBRASERIA GALICIA
carrer de l'Estrella, 22-24
Tel. 933 371 046
Especialitzats en carn i marisc en una graella a la vista dels clients, amb tres salons adequats tant per a un dinar íntim com per a menjars de grup.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Ceramica LLopis

CERÀMICA LLOPIS
carrer d'Enric Prat de la Riba, 64
Considerada bé d’interès local a l’Hospitalet, d’aquesta antiga fàbrica de ceràmica del 1870 només se’n conserva el que era la casa del director i la xemeneia, d’estil modernista. Va ser projectada per l’arquitecte Ramon Puig i Gairalt, amb un fris de ceràmic que recorda el que feien a la fàbrica. La indústria ceràmica era força important en aquesta població i moltes fàbriques s’especialitzaven en l’anomenat cairó, o "rajoleta catalana", que era una llosa fina de color vermell natural, principalment de 13 x 13 cm.


CosmeToda

FÀBRICA COSME-TODA
carrer d'Enric Prat de la Riba, 60
Un altre exemple de la florent indústria ceràmica del segle XIX a l’Hospitalet. Obra d’inspiració racionalista en maó vist projectada per Antoni Puig i Gairalt l’any 1923; també està considerada bé cultural d’interès local dins la ciutat. Està previst que s’habiliti en els pròxims anys per utilitzar-la com a espai públic i construir-hi equipaments culturals, encara per definir. Sembla que aquesta part de l’Hospitalet s’està enfocant com un nou districte de la cultura i les arts.

Veure tots
Serveis

centrecultural sant josep

CENTRE CULTURAL SANT JOSEP
av. d'Isabel la Catòlica, 32
Tel. 933 370 612
www.ccsantjosep.cat
Aquest centre queda dins del barri, i ofereix cursos i tallers ben originals oberts a tots els públics. A més, cada dimecres realitzen activitats relacionades amb la divulgació científica. No dubteu de visitar el seu web!

Veure tots

From Address:

 

 

L8

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...