Baró de Viver

L'organitzador de l'Exposició de 1929

En el segle XIX, les terres a on avui s'assenta aquest barri del districte de Sant Andreu eren propietat de la família Rumeu de Mataró: els Barons de Viver. El topònim Viver, segurament faci referència als terrenys per a planter que aquesta família posseïa en la zona. Però hi ha qui afirma que va ser Darius Rumeu i Freixa, el Baró de Viver, el que va cedir aquestes terres al Patronat de l’Habitatge per a explotar-les i construir amb celeritat els immobles que es necessitaven para allotjar als treballadors de l'Exposició Internacional de 1929 de Barcelona.

barri_barodeviver
barri_barodeviver2
centrecivic_barodeviver
parc_trinitat
pergolaesportiva_bardevive
plaza_barodeviver

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen


BAR GAVISÉ

Carrer de Clariana, 21
Tel. 933 457 796
En aquesta zona hi ha poques opcions per menjar fora de casa. M'han aconsellat aquest modest bar on fan menú casolà de dilluns a dissabte, i diumenges serveixen plats a la carta.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

riberariobesos baroviverRIBERA DEL RÍU BESÒS
Parc Fluvial del Besós
Des d'aquí es pot seguir la ribera d'aquest riu que està en plena recuperació ambiental. Fins a la seva desembocadura trobareu a més de diversos tipus d'ocells i plantes, persones a peu, en bici ¡ fins i tot amb patins!També s'hi arriba desde les estacions de: 
L1 Santa Coloma, L2 Artigues-Sant Adrià, L9 Bon Pastor, Can Peixauet i L10 Bon Pastor.


centre civicCENTRE CÍVIC BARÓ DE VIVER
carrer Quito, 8-10
Tel. 932 565 097
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Els centres cívics són espais que han aconseguit quallar molt bé dintre de l'entramat dels barris i de tota la ciutat en general.parctrinitat barodeviverPARC DE LA TRINITAT
Via de Barcino, s/nº
Projectat pels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig, en aquest parc trobareu molt moviment sobretot els caps de setmana. Disposa de dues pistes de tennis, una de frontó, dues de bàsquet i un altre de patinatge.

Veure tots
Serveis

bibliotecaBIBLIOTECA BARÓ DE VIVER
carrer de Tucuman, 1
Tel. 933 455 613
Una petita biblioteca de barri de recent fundació.

                                                         

Veure tots

LA FESTA MAJOR!

L'associació de veïns, amb seu al carrer de Guayaquil 53, organitza les festes del barri que s'acostumen a celebrar l'última setmana de Setembre
Més info en el telèfon: 933 114 193 o
http://fembarodeviver.wordpress.com/historia-bdv

festamajor baroviver

 

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.