Bellvitge

Per a un vell viatjar

Hi ha varies teoríes sobre l'origen del nom d'aquest barri de L'Hospitalet: Bellvitge.
Una d'elles apunta que podria venir de l'expressió bell viatge, fórmula que utilitzaven els viatgers quan passaven per aquesta zona, invocant a la verge que hi havia en una ermita propera, per què els concedís un «bell viatge» o, potser, per evitar el freqüent perill de desbordament del riu Llobregat.

Aquesta ermita del segle X estava rodejada d'una zona de camps de cultiu i de regadiu molt productius i té la seva pròpia llegenda...

1
2
3
4

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

Bar La FlamaBar LA FLAMA
Rambla de la Marina, 150
Tel. 932 632 361
Hospitalet de Llobregat
www.laflama.net
Cuina de mercat. Menús diaris i per a celebracions. De dilluns a dissabte de 13 a 14:30h. i de 20 a 24h. Diumenges de 12 a 16:30h.

 

Veure tots
Llocs d'interès

Parc de BellvitgePARC DE BELLVITGE
Av. Corts Catalanes, 
Parc inaugurat el 1998 amb una vegetació que ofereix una agradable sensació d'intimitat i l'aïlla dels blocs de pisos dels voltants.Ermita de BellvitgeERMITA DE BELLVITGE
Ubicada dins del parc de Bellvitge, aquesta ermita va ser restaurada el 1717 en estil Barroc, tot i que encara conserva alguns vestigis del S.XI, com l'Àbsida Romànic o el campanar gòtic.

 

Veure tots
Serveis

biblioteca BellvitgeBIBLIOTECA DE BELLVITGE
Plaça de la Cultura, 1
Hospitalet de Llobregat
Tel. 932 641 572
Biblioteca des d'on es realitzen altres interessants iniciatives com exposicions, xerrades, cursos i tallers. Consulteu-ne el web!


mercat bellvitgeMERCAT DE BELLVITGE
Rambla de la Marina, 220
Hospitalet de Llobregat
Tel. 933 357 903
www.mercatdebellvitge.net
Mercat obert des del 1975. Compta amb una associació de venedors que es preocupen per dinamitzar i vetllar pels interessos del mercat.

Veure tots 

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.