Florida

La colònia cedida

El barri que avui coneixem va néixer i créixer amb l'arribada de les diferents onadees migratòries del segle XX, entre les quals destaquen, les de la dècada dels anys 20 i les dels anys 60. Els primers obrers van començar a instal·lar els seus habitatgess a la muntanya de Samontà, però l'excessiu augment de la població va esdevenir que es formessin barriades de barraques pels voltants i que s'ocupessin les coves per habitar-les.

1
2
3
4
5
6

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

aji seco floridaRestaurant AJISECO
Carrer de Súbur, 18
Tel. 934 377 393
Hospitalet de Llobregat
www.ajisecorestaurant.com
Cuina Peruana, un dels millors "Cebiches" de Barcelona. Els caps de setmana hi ha música i balls tradicionals Peruans. De dilluns a diumenge de 20:30 a 23h.


ochispa floridaRESTAURANT O,CHISPA
Av. de Catalunya, 93
Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 494 392
www.restaurantochispa.com
Cuina Gallega. Escull entre el pop o el "lacón"... Regats amb un bon Albariño!

 

Veure tots
Llocs d'interès

parc planes floridaPARC DE LES PLANES
Av. d,Isabel La Catòlica
Hospitalet de Llobregat
Està situat al costat del cementiri i és el parc més extens de la ciutat. A la part més baixa del parc hi ha el camp de futbol la Florida.

 


pajaritosMERCAT DELS OCELLETS
Av. Torrent de Gornal, 19 (Plaça dels Ocellets)
Hospitalet de Llobregat
Rodejat d'una zona popular on "tapejar", aquest popular mercat és un dels més tradicionals (i originals) del barri. Aquí podeu trobar els més variats ocellets i els seus col·leccionistes, així com herbes medicinals, flors, sabates...
Horari: Tots els diumenges de 8 a 15h.

Veure tots
Serveis

biblio floridaBIBLIOTECA LA FLORIDA
Av. del masnou, 40
Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 470 222
La biblioteca de referència del barri. Ara a més, s'hi fan cicles de cinema.

Veure tots

From Address:

 

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.