Hospital de Bellvitge

La parada de l'hospital

Aquesta parada es va dir Feixa Llarga fins a l'any 2003, en què es va modificar per l’actual Hospital de Bellvitge, inaugurat l'any 1970. Mentre es construïa, la princesa Sofia va visitar Barcelona, cosa que va propiciar que s'interessés per la construcció d'aquest hospital i va preguntar el nom que duria. Aquest fet, juntament amb la política d'acostament a la família reial del règim de Franco, va propiciar que es bategés com a Edifici dels Prínceps d'Espanya. El 1981 es va fer efectiva la transferència de competències sanitàries a Catalunya i, des de 1984, l’hospital, de titularitat pública, és gestionat per l'Institut Català de la Salut.
L'any 2006 s’hi va inaugurar la nova sala d'exposicions, a l'edifici de Consultes Externes, on podem contemplar obres d’artistes nacionals prestigiosos.

1
2
3
4

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

1Bastant a prop d’aquí es troba l’altíssim Hotel Hesperia Tower, de 29 plantes i 105 metres, dissenyat per Richard Rogers, que culmina amb una cúpula immensa que fins fa poc allotjava el restaurant Panoràmic Evo, actualment tancat i des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat . Mentre es debat què es pot fer en aquest espai, es lloga només per a celebracions privades. Creuant l’autovia trobem l’Hospital Duran i Reynals que acull l’Institut Català d’Oncologia, centre assistencial de referència en el tractament del càncer.

Veure tots
Llocs d'Interès

1


A més de la sala d’exposicions de l’hospital, al costat nord de l’edifici central, hi ha els dos edificis principals del campus universitari de Ciències de la Salut de Bellvitge de la Universitat de Barcelona: el Pavelló de Govern i l’Aulari i Estabulari.

Veure tots
Serveis

biblioteca BellvitgeBIBLIOTECA DE BELLVITGE
Plaça de la Cultura, 1
Hospitalet de Llobregat
Tel. 932 641 572
Biblioteca des d'on es realitzen altres interessants iniciatives com exposicions, xerrades, cursos i tallers. Consulteu-ne el web!

Veure tots

 

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.