Mercat Nou

El vell mercat nou

Al barri de Sants, a finals del segle XIX el mercat es feia l'aire lliure, al carrer de Sant Crist. D'aquest primer emplaçament, es va traslladar a uns terrenys cedits per la família Salat, l'actual plaça d'Osca, molt propera al mercat actual. Encara va viure un tercer i últim trasllat als terrenys d'un antic hort conegut com a "Hort Nou" i d'aquí que popularment es va batejar com a Mercat Nou, nom que també rebria l'estació de metro.

escut_mercat_nou
mercat_nou
mercat_nou2
mercat_sants
mercat_sants2
xemeneies_mercat_nou

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

labricciola mercatnouRestaurant LA BRICCIOLA
Carrer d'Olzinelles, 19
Tel. 934 321 933
www.pizzerialabriciola.com/
Segons es comenta, aquest es un dels paraísos de la Pizza a Barcelona...


bodeguete mercatnouLA BODEGUETA DE CAL PEP
Carrer de Canalejas, 12
Tel. 933 393 037
Tapes. Aquesta bodega des de fa més de 80 anys, ha sigut rehabilitada però mantennint tot el seu esperit tradicional. Lloc de barri per gaudir d'un vermut de la casa, amb sifó!

Veure tots
Llocs d'Interès

mercatsants7283MERCAT DE SANTS
Rambla Badal (provisional)
Carrer Sant Jordi, 6
Tel. 933 395 553
www.mercatsbcn.com
Un clàssic per a disfrutar de l'ambient de barri de tota la vida.


xemeneia lolivereta7304XEMENEIES INDUSTRIALS
Plaça de l'Olivereta
Una de les vàries xemeneies que encara conserven en aquest barri de la tradició industrial tèxtil, coneguda com "els vapors".

 

 

 

 

Veure tots
Serveis

MercatNou bibliocan-batlloBIBLIOTECA POPULAR JOSEP PONS
carrer Constitució, 19, bloc Onze de Can Batlló
http://canbatllo.wordpress.com/bloc-onze/biblioteca-josep-pons
Una de les biblioteques més peculiars de Barcelona, ja que està autogestionada pel mateix veïnat i persones voluntàries (la major part del seu fons documental prové d'ells, amb més de 12000 llibres). Aquest veïnat porta durant molt de temps lluitant per la transformació d'aquest edifici, Can Batlló, en una zona d'equipaments i espai verd, així que té molt mèrit l'esforç que hi estan posant per tal que la cultura, la solidaritat i el servei a la societat siguin eixos fonamentals. No dubteu en visitar-la!


 CURIOSITATS...

Cada any, el diumenge que segueix a Sant Medir (3 de Març), es crea un curiós espectacle pels carrers (voltants del Mercat de Sants, barri de La Bordeta), amb carruatges de cavalls que llencen tones de caramels... una delícia pels més petits!

Veure tots 

 

From Address:

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.