Bon Pastor

El Pare Ampolla

Barri de Barcelona situat al municipi de Sant Andreu, antigament independent de Barcelona i bàsicament rural. El seu primer nucli van ser els terrenys del barri de Sanchís, i els seus voltants es van anar venent a pams a famílies acomodades fins al 1929, any en què es van construir les conegudes "cases barates". El 1943 aquest barri va passar a formar part de la ciutat. El mediador per dur a terme aquest pas va ser el capellà Mossèn Joan Cortina, de la parròquia del Bon Pastor, també conegut com a Pare Ampolla per la quantitat de milers d’ampolles que va recollir en vida per aconseguir diners per fer escoles en un barri que no en tenia. D’aquesta parròquia, per tant, agafaria el nom tot el barri que conserva fins avui dia.

barri_BonPastor
BiblioBonPastor
Biblioteca_BonPastor
Cases_Barates
CasesBarates
Mercat_BonPastor
Parroquia_Bon_Pastor
rcases_barates

Vols saber mes? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

el molinetRestaurant EL MOLINET
avinguda de la Generalitat, 200
Santa Coloma de Gramenet
Tel. 933 861 051
El que més crida l’atenció d’aquest restaurant és el seu aspecte i el lloc on està situat. Per arribar-hi heu de creuar el pont per a vianants del riu Besòs, i canviar, a més, de població: de Barcelona a Santa Coloma. Menú i bufet lliure.


Restaurant KiwiKIWI
carrer de Sant Adrià, 135
Tel. 933 120 958
Sant Adrià de Besòs
Un lloc de barri freqüentat pel veïnat, en una zona on els restaurants de luxe queden molt lluny… Obert tots els diesde la setmana, i amb menú als migdies.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Parc de la Maquinista

PARC DE LA MAQUINISTA
carrer de Ferran Junoy i carrer de la Barcelonesa
Tel. 933 075 700
La Maquinista Terrestre y Marítima era una fàbrica de màquines de tren fundada el 1855 i que va funcionar fins el 1993, quan va ser absorbida per una multinacional i van traslladar les instal·lacions a Santa Perpètua de Mogoda. Uns anys més tard es van iniciar les obres per convertir l’antiga fàbrica en un parc, un centre comercial i habitatges. L’any 2000 es va inaugurar el parc, un ampli espai verd, amb una gran quantitat d’arbres, molts d’ells plantats a inicis del segle xx. El parc conserva la roda de transmissió de la primera màquina de vapor que es va fer servir a la fàbrica.


CentreCivic BonPastor

CENTRE CÍVIC BON PASTOR
plaça de Robert Gerhard, 3
Tel. 933 147 947
Tallers, activitats infantils, suport a grups i a entitats i propostes molt interessants.


Biblioteca Bon Pastor

BIBLIOTECA DEL BON PASTOR
carrer Torrent de l'Estadella, 62
Tel. 934 980 216
Inaugurada l’any 2004, aquesta biblioteca s’ha anat guanyant la fidelitat del veïnat. Ara hi trobareu una sala d’estudis, un espai per cercar feina, un club de lectura…

Veure tots
Serveis

Mercat Bon PastorMERCAT DEL BON PASTOR
carrer de Sant Adrià, 154
Tel. 933 139 596
L’antic mercat del Bon Pastor data del 1960 i actualment es troba en fase de remodelació, de manera que trobareu el mercat provisional davant d’un notable exemple de les anomenades cases barates.

Veure tots   

From Address: To:

L10

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...