La Salut

Zona d’estiueig i descans

Situat a la plana del peu de la Serralada Litoral, el nom d’aquest barri de Badalona està lligat a un passat evidentment catòlic i que encara perdura a tot l’Estat. Prové de l’advocació mariana a la Mare de Déu de la Salut i dóna nom a molts santuaris i ermites d’arreu de Catalunya. Altres fonts, però, apunten que el nom prové del projecte primitiu que tenien els promotors per a aquesta zona, que estava projectada com a zona residencial per a l’estiueig i "fer salut", donades les privilegiades condicions climàtiques del territori.

Barri_Salut
CentreCivic_LaSalut
Magic_Badalona
Mercat_La_Salut
Nau_Escorxador
NauEscorxador
Xarcuteria_Lasalut

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Restaurant CoralBAR CORAL
av. del Marquès de Sant Mori, 167
Badalona
Tel. 933 875 939
Un lloc senzill però popular i amb una excel·lent terrassa molt aprofitable així que comença el bon temps. Tapes variades, plats casolans i braseria.

 


Xarcuteria Josep TomasXARCUTERIA JOSEP TOMÀS
av. Marquès de Sant Mori, 110
Badalona
Tel. 933 877 977
Gran varietat d’embotits de qualitat, formatges i altres queviures; lloc molt freqüentat per la gent del barri.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

La Salut és un dels barris de Badalona que més ha conservat tradicions culturals vingudes d’altres llocs, com per exemple la Fiesta de las Migas, que se celebra des de fa molts anys cap a mitjan maig a l’Escorxador, amb sardinades, xocolatades i, per descomptat, un tast de les migas de pa elaborades en unes paelles gegants.


teatre blas infant

TEATRE BLAS INFANT
carrer d'Andrés Segovia, 45
Badalona
Tel. 934 832 724 - 933 844 022
www.teatrezorrilla.cat/teatre-blas-infante
Àmplia sala amb més de 400 localitats, on es representen tant teatre com concerts.


Centre Civic Salut

CENTRE CÍVIC LA SALUT
av. del Marquès de Sant Mori - (cant. carrer Quevedo)
Badalona
Tel. 933 870 247
Un nou centre cívic situat just a sobre del mercat i que disposa d’amplis espais on fan exposicions, una gran varietat de cursos i tallers i una sala d’actes per a 200 persones.


Nau3 Escorxador

LA NAU 3. CENTRE CULTURAL L'ESCORXADOR
carrer de l'arquitecte Fradera, s/nº
Badalona
Edifici noucentista de l’any 1924 projectat per l’arquitecte Josep Fradera i Botey i que es va mantenir actiu fins al 1985. Protegit com a bé cultural d’interès local, consta de diverses naus, que eren utilitzades segons la varietat de bestiar: porcs, bous o xais. Recentment ha estat recuperat com a espai social i cultural, i hi tenen lloc fires i diverses activitats. Compta amb una zona per a la gent gran, una altra per a l’oci, una escola d’adults i un parc per a ús dels ciutadans.

 

Veure tots
Serveis

Mercat la Salut

MERCAT MUNICIPAL DE LA SALUT
av. Marquès de Sant Mori, s/n
Badalona
Tel. 933 833 261
www.mercatsbadalona.cat
Badalona disposa de sis mercats municipals. Aquest en concret va ser projectat pels arquitectes Josep Maria Sostres i Daniel Gelabert i s’ha convertit en un emblema del barri per la seva singularitat.

Veure tots

From Address:

 

 

L10

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...