Badalona - Pompeu Fabra

El pare de la gramàtica catalana

El nom de Badalona ve de Baétulo, nom que té els orígens al segle III aC quan va ser fundada pels romans. Tot i així, s’hi han trobat restes humanes de fa més de 5.000 anys, per tant aquesta població devia ser un lloc escollit des del neolític.

Pompeu Fabra i Poch va néixer a la vila de Gràcia l’any 1868 com el més petit de dotze germans. És conegut mundialment per establir la normativa moderna actual de la llengua catalana.

Badalona
Badalona_platja
Baladona_platges
BarriPompeuFabra
DonzellaBeachClub
EstacioBadalonaPompeuFabra
Fabrica_AnisdelMono
XiringuLaPalmera

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

DonzellaBeachClubLA DONZELLA DE LA COSTA Beach Club
Passeig Marítim de Badalona, s/nº
Ubicat a sota del famós restaurant amb el mateix nou, però obert només a l’estiu, aquest és un espai fresc de cara al mar, amb cuina mediterrània d’excel·lent qualitat.XiringuLaPalmeraGuingueta LA PALMERA
carrer d'Eduard Maristany, 77
Tel. 610 659 128
Una guingueta de platja molt autèntica, que sembla transportar-nos a una barreja entre pati andalús i terrassa brasilera. El menjar, per això, és molt casolà: arrossos i altres especialitats de peix.

 Restaurant TRISTU

carrer de Sant Joaquim, 15 (Badalona)
Tel. 933 843 815
Restaurant especialitzat en cuina basca, carns i peixos. Menú migdia i nit.

Veure tots
Llocs d'Interès

torre del fang bacderoda

Biblioteca CAN CASACUBERTA
carrer de Mossèn Anton, 40-48 (Badalona)
Tel. 934 643 400
Ubicada en una fàbrica tèxtil rehabilitada, aquesta biblioteca és fruit del trasllat de l’antiga biblioteca popular de Sant Anastasi. A més, hi inclou l’Espai Betúlia, una sala d’actes que s’utilitza com a espai polivalent.


TeatreZorrillaTEATRE ZORRILLA
carrer de Sant Miquel, 54 (Badalona)
Tel. 933 844 022
Ubicat en un edifici del 1868 avui rehabilitat, és una de les sales més emblemàtiques de Badalona on gaudir de teatre per a tots el públics.


museu BadalonaMUSEU DE BADALONA
Plaça Assemblea de Catalunya, 1 (Badalona)
Tel. 933 841 750
www.museudebadalona.cat
Museu que recull gran part de la història de Badalona, des de l’època romana fins als nostres dies. Al subsòl de l’edifici es poden visitar les Termes romanes i el Decumanus Maximus. A més, el museu ofereix un ampli ventall d’itineraris per acabar de conèixer la ciutat en profunditat, com ara el seu poblat ibèric, la casa dels dofins o Sant Jeroni de la Murtra.


Fabrica AnisdelMonoFÀBRICA ANÍS DEL MONO
carrer Eduard Maristany, 115 (Badalona)
Tel. 933 841 750
Fundada l’any 1868 pels germans Bosch, ha esdevingut una de les marques d’anisats més populars i apreciades del món. La visita a la fàbrica permet conèixer el sistema de producció artesanal que s’utilitza fa més de 130 anys. Destaquen, pel seu estil modernista, les sales de destil·lació, l’arxiu i el despatx de gerència. Per visitar-la cal fer reserva prèvia.

Veure tots
Serveis

oficina turisme BadalonaOFICINA DE TURISME
carrer de Francesc Layret, 78-82 (Badalona)
Tel. 934 832 990
Una oficina on any rere any van rebent nous visitants i consultes, si voleu conèixer bé Badalona, aquí us informaran de tot!

Veure tots 

From Address:

 

L2 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.