Clot

Clotum Mellis

Durant l'època medieval, la zona que avui es coneix com el Clot rebia el nom de "Clotum Mellis", «el clot (forat) de la mel», per ser una zona de conreu, situat en una depressió del territori, en la que s'elaborava una mel de gran qualitat que després es venia a Barcelona. En aquells temps, la zona del Clot era principalment rural, amb grans masies i torres senyorials.

carrer_trinxant_clot
farinera_clot
farinera_clot2
parc_del_clot
parc_del_clot2
seu_districte_stmarti_clot

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

calapaqui clotCELLER CA LA PAQUI
Carrer de Sant Joan de Malta, 53
Tel. 654 366 853
www.facebook.com/CellerCaLaPaqui
Petita bodega ideal per prendre un autèntic vermut casolà, com els d'abans. Els diumenges acostumen a estar plens a petar de gent.

 


totb clotTOT BÓ
Carrer Rogent, 46
Tel. 932 320 959
Preparen plats per endur. Ideal per aquells dies en que uno va amb presses o que, senzillament vol menjar tombat al sol d'algún parc...

Veure tots
Llocs dinterès

farinera clotFARINERA DEL CLOT
Gran Via de les Corts Catalanes, 837
Tel. 932 918 080
www.farinera.org
Aquest edifici, és l'ultim que la ciutat conserva del seu llegat fariner. En el seu interior encara es conserva maquinària de l'antiga fàbrica. Ara és un centre cultural on es realitzen un ampli ventall d'activitats.


casa budesca clotCASA BUDESCA
Carrer del Clot, 92-94
Casa de principis del S.XX que encara conserva la decoració en ceràmica policromada dels temps en que albergà un conegut negoci de paraigües.

 


parc del clotPARC DEL CLOT
Carrer dels escultors Claperós, 55-63
Aquest parc es troba ubicat a l'antiga estació del clot. Per una banda, el parc disposa d'una gran zona verda, molt tranquil·la, i per l'atre, d'una zona amb jocs infantils, un poliesportiu, una pista de frontón i un punt de reciclatge.

 


torre sant joan clotTORRE DE SANT JOAN
Plaça de valentí Almirall, 6-9
Edifici del S.XIII, que va arribar a ser propietat dels cavallers de l'Ordre de San Juan de Malta. Després va ser utilitzat com a hospital per a  peregrins i actualment acull un centre escolar.

 

 

 


Can JaumandreuCAN JAUMANDREU
Carrer del Perú, 52
Aquest edifici és l’antiga fàbrica Vapor de la Llana, i acull avui un centre especialitzat en la inserció laboral i formació de persones en atur de Barcelona Activa.

Veure tots
Serveis

mercatdelclotMERCAT DEL CLOT
Plaça del Mercat, 26
Tel. 932 659 090
www.mercatdelclot.com
Aquest mercat es va inaugurar al 1889, projectat per Pere Falqués i Urpí en estil pre-modernista. Un popular mercat de barri, ara amb pàgina web.

 

Veure tots

 

From Address:

 

L2 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.