Pep Ventura

L'avi Pep

Josep Maria Ventura i Cases, conegut popularment amb el nom de Pep Ventura, va ser director, a més de treballar com a músic i compositor. En total, va arribar a compondre més de 400 peces. Com a intèrpret, tocava diversos instruments, entre els quals destacava la tenora, que va estudiar i desenvolupar com avui dia la coneixem, el que el va merèixer el mot de Pep de la Tenora.
La seva versatilitat i predisposició li van permetre innovar en el terreny de la composició sardanística i reformar l’estructura de la cobla, per la qual cosa avui se’l considera el pare de la sardana moderna. Una de les composicions més conegudes de Ventura és Per tu ploro, una sardana que va escriure pocs anys abans de morir, el 1875.

casa_Agusti
casaAgusti_Badalona
casaAgusti_PepVentura
destileria_AnisdelMono
MuseuComic_Badalona

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

MasiaXesca PepVenturaRestaurant LA MASÍA DE LA XESCA
carrer de Sagunt, 112
Badalona
Tel. 933 836 556
www.lamasiadelaxesca.com
Cuina Catalana i carns a la brasa. Menús per a tots els gustos: vegetarians, infantils, per a grups... un lloc per a sentir-se com a casa.


elCastell PepVenturaRestaurant EL CASTELL
carrer de Pep Ventura, 33
Badalona
Tel. 934 602 055
Aquest restaurant ocupa la planta baixa de la casa Agustí. La seva especialitat es la carn a la brasa i els ibèrics. El cap de setmana amenitzen els sopars amb música en directe.


canMarios PepVenturaRestaurant CAN MARIO'S
carrer de la Indústria, 164
Badalona
Tel. 933 872 642
www.canmarios.com
Restaurant proper a la platja amb molt bona fama. Cuina mediterrània casolana molt ben elaborada. Fan varis tipus de paella, tot i que la seva especialitat sigui l'arròs caldós amb llamàntol.


barcelonadreamHostel PepVenturaBARCELONA DREAM HOSTEL
avinguda d'Alfons XIII, 28B
Badalona
Tel. 933 991 420
http://behostels.com/dream/es
Una bona i econòmica opció per a dormir a Badalona, a un salt de metro de Barcelona. Tenen servei de cuina, internet gratuït... i uns preus sorprenents!


patatesCorominas PepVenturaPATATES FREGIDES COROMINAS
carrer de Miquel Servet, 254
Badalona
Tel. 934 602 336
Fundat el 1940, aquest és un lloc emblemàtic de patates artesanes. Més conegudes com "les patates de Badalona", aquestes patates fregides tenen fins el seu propi club de fans. Les hi ha de totes les varietats i en bosses de totes les mides.

Veure tots
Llocs d'Interès

Centre-Cvic-Can-Cabanyes PepVentura

CAN CABANYES
rambla de sant Joan, 59-77
Badalona
Tel. 933 993 511
Centre cívic situat en una antiga masía del S.XVII que va ser reformada en el s.XIX. 


can-pepus PepVenturaCAN PEPUS
carrer de Francesc Macià, 104
Badalona
Tel. 934 602 378
Centre cívic municipal. Tot i que és coneix com a can Pepus, el nom d'aquesta casa d'estil modernista es Antoni Lleal i va ser reformada el 1923 por Joan Amigó.

 


 

A prop de la parada de metro, al carrer de Güell i Ferrer, hi ha el mercat Torner, obra del 1924 de Josep Fradera i Botey. A la plaça de Pep Ventura trobem la Casa Agustí, obra del 1893 de l’arquitecte modernista Domènech i Montaner. Al passeig Marítim, s’està rehabilitant l’antiga fàbrica CACI per allotjar-hi el futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. I si us arribeu fins a la platja, trobareu el Pont del Petroli, un pantalà sostingut per pilons de 6 m d’alçada que es va construir per descarregar productes petrolífers des dels vaixells cisterna. Des que el 2009 fou remodelat com a espai urbà, els ciutadans poden endinsar-se 250 m cap al mar passejant sobre aquesta superfície.


Veure tots
Serveis

Ajuntament Badalona Gorg

AJUNTAMENT DE BADALONA
plaça de la Vila, 1
Badalona
Tel. 934 832 600
http://badalona.cat
Ubicat en un edifici del 1860 ideat per l'arquitecte Francisco de P. del Villar Lozano. L'aspecte de la façana s'ha conservat però amb els anys l'interior s'ha anat modificant segons les necessitats del moment.

Veure tots

From Address:

 

L2 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.