Drassanes

Construint la marina

En aquest conjunt arquitectònic d'estil gòtic civil edificat entre els segles XIII i XIV, s'hi van construir gran nombre d’embarcacions mercantils i vaixells de guerra, de diferent calat i eslora, que van acabar adquirint gran fama a tota la Mediterrània per la seva qualitat.
La seva perfecta construcció en pedra i fusta les ha mantingudes en peu durant segles, sobrevivint als terratrèmols que assoliren Barcelona els anys 1373 i 1428 i a diversos bombardejos durant la guerra civil espanyola. El conjunt, que el tanca un dels pocs vestigis de muralla que encara es conserven de l’antiga ciutat, avui dia és la seu del Museu Marítim on hi trobarem, entre d’altres, una rèplica del primer submarí de la història, l’Ictíneo, creat pel català Narcís Monturiol.
Les Reials Drassanes de Barcelona, que es troben al final de les Rambles, són les drassanes medievals més grans i millor conservades d'Europa i van ser declarades monument historico-artístic l'any 1976.

antiga_Drassanes
antiga_Drassanes_aerea
Basilica_Merce_Barcelona
Centre_Art_Santa_Monica
Maremagnum_Barcelona
Maremagnum_Drassanes
Monument_Colom
Museu_Cera_Barcelona
Museu_maritim
PortVell_Drassanes
Trasbordador_aereo

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

marea altaRESTAURANT MAREA ALTA
Avinguda de les Drassanes, 6, planta 24
Tel. 936 313 590
http://restaurantemareaalta.com/
L'ambient recorda estar dins un vaixell, i les vistes dalt d'un globo. Peixos a la brasa i marisc de primera qualitat.


Cafe Conservatori DrassanesCAFÉ DEL CONSERVATORI
carrer de les Tàpies, 9
Tel. 934 428 469
Restaurant del Nou Conservatori del Liceu. Menú diari, jam-sessions i música en viu cada capvespre, per acompanyar una proposta gastronòmica suggeridora. 


Drassanes il-mercante-di-veneziaRestaurant IL MERCANTE DI VENEZIA
carrer de Josep Anselm Clavé, 11
Tel. 933 171 828
www.ilmercantedivenezia.es
La seva decoració interior recrea la d'un palau venecià del S.XVIII, però no solament això, sinó que els seus plats són deliciosos. Ho trobareu molt prop del monument a Colón.


africa-tamarane-rieretaRestaurant AFRICA TAMARANE
carrer de la Riereta, 26
Tel. 934 428 089
www.africatamarane.com
Restaurant galeria africà amb cuina de Sierra Leone, bona música, artesania i fins i tot una petita biblioteca!

Veure tots
Llocs d'Interès

Drassanes Museu Maritim

MUSEU MARÍTIM
avinguda de les Drassanes, s/nº
Tel. 933 429 920
www.mmb.cat
Ubicado en las mismas atarazanas, un edificio gótico de auténtica belleza. En ell trobareu, entre altres coses, exposicions referents al món marítim i una rèplica del primer submarí projectat pel català Narcís Monturiol.


Museu Cera barcelonaMUSEU DE CERA
Passatge Banca, 7
Tel. 933 172 649
www.museocerabcn.com
Un clàssic de Barcelona, situat en un edifici d'arquitectura neoclàssica, on gaudireu d'escenes sorprenents en admirar la perfecció dels personatges de cera que l'habiten.


Drassanes ArtSantaMonica

CENTRE D'ART SANTA MÓNICA
La Rambla, 7
Tel. 933 162 810
www.artssantamonica.cat
Aquest centre ocupa una part de l'antic convent que li dóna nom i aquí s'organitzen exposicions de creació artística contemporània, algunes d'elles d'accés gratuït. A més, té un restaurant amb unes vistes magnífiques al port i a les Rambles de Barcelona.


Monument ColomMONUMENT A CRISTÒFOL COLOM
Al final de les Rambles
Projecte de l'arquitecte Gaietà Buïgas inaugurat durant l'Exposició Universal de 1888. Es pot pujar a l'alt de la columna, a més de 50 metres d'altura, amb el seu ascensor interior. L'estàtua mesura més de 7 metres i va ser realitzada per l'escultor Rafael Atché.


 


golondrinas DrassanesTRASBORDADOR AEREI I LES GOLONDRINES
Port Vell de Barcelona
Al trasbordador s'accedeix des de la Torre de Jaume I (World Trade Center) i els vaixells de les Orenetes els podeu agafar davant del monument a Colón: www.lasgolondrinas.com
Per mar o des de l'aire, en aquestes dues típiques atraccions, podreu gaudir de Barcelona des d'un punt de vista diferent.


Drassanes basilica MerceBASÍLICA DE LA MERCÈ
plaça de la Mercè, 1
En el mateix lloc on en 1267 es va construir la primera església de la Mercè, en 1775 es va aixecar aquesta basílica dedicada a la Patrona de Barcelona.Drassanes marionetasPepeOtalTALLER DE MARIONETES PEPE OTAL
carrer de Guàrdia, 11
Tel. 933 011 157
www.tallerdemarionetas.org
Després de la mort de l'artesà Pepe Otal, la seva escola continua amb la labor d'ensenyar a confeccionar i manipular marionetes.

Veure tots
Serveis

Centrecivic Drassanes

CENTRE CÍVIC DRASSANES
carrer Nou de La Rambla, 43
Tel. 934 412 280
http://ccivics.bcn.cat/drassanes
Aquest equipament municipal dins del barri del raval dona cabuda a moltes i variades activitats. Consulteu-ne el seu web!

 


casal FolchiTorres

CASAL DE BARRI FOLCH I TORRES
carrer Reina Amàlia, 31
Tel. 933 294 295
http://www.cbfolchitorres.cat
Obert de dilluns a divendres de 9 a 21h. aquí gaudireu d'exposicions d'art, conferències, tallers i reforç a l'estudi per joves de 12 a 16 anys.

Veure tots

From Address:

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.