Lesseps

El cònsol francès

La plaça de Lesseps rep el seu nom en honor a Ferdinand-Marie de Lesseps i Crevinyi, que va viure en una torre situada en aquesta plaça durant la seva estada a la ciutat. Nascut a Versalles en 1805, de 1842 a 1848 va ser cònsol de França a Barcelona i quan en 1842 Espartero, aleshores regenti de la ciutat, va ordenar bombardejar Barcelona, el diplomàtic va intercedir en favor de la ciutat.

antiga_Lesseps
biblioteca_JaumeFuster
parroquia_Josepets
placa_Lesseps
Plaza_de_Lesseps
plaza_Lesseps
Santuari_SJosep_Muntanya

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Lesseps TabernaLA TABERNA DE LESSEPS
carrer de Septimània, 23
Tel. 932 184 215
www.latabernadelesseps.es
En aquest restaurant porten més de 30 anys oferint unes de les millors carns a la brasa, pernil ibèric, steaktartar i rostits de be... boníssims!


Lesseps stuzzichiniRestaurant STUZZICHINI
carrer de Nil Fabra, 11
Tel. 627 724 976
Un local molt original amb una oferta molt variada: menjar casolà italiana, aperitius, còctels... Stuzzichini és la paraula italiana utilitzada per referir-se al "tapeo".


Lesseps el-jardi-de-l-apat copiaRestaurant EL JARDÍ DE L'ÀPAT
carrer d'Albert Llanas, 2
Tel. 932 857 750
www.eljardidelapat.cat
Cuina mediterrània catalana. Restaurant-brasería amb excel·lents vistes a la ciutat.


crepessaladaCreperia KRAMPUS
carrer Saragossa, 89
Tel. 932 008 597
www.creperiakrampusbarcelona.com
Una creperia molt original on ofereixen gran varietat de crepes inspirades en cuina catalana i internacional... també sense gluten!

Veure tots
Llocs d'Interès

Lesseps Parroquia-Virgen-Gracia-Josepets

PARRÒQUIA DE VERGE DE GRÀCIA I SANT JOSEP
( ELS JOSEPETS )
plaça de Lesseps, 25
Els carmelites descalços, coneguts com els Josepets; es van establir en aquest lloc en 1926, en l'antic camí de Sant Cugat, i van consagrar una primera esglèsia a la Mare de Déu de Gràcia. L'edifici que avui podem veure és d'estil barroc i la seva construcció va començar en 1658.

 

 


Santuari dela Muntanya

SANTUARI DE SANT JOSEP DE LA MUNTANYA
avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya, 25
Santuari d'estil neoromànic amb elements modernistes. Des de la seva inauguració, en 1902, acull la Congregació de Mars dels Desamparats, que actualment gestiona una residència infantil benèfica.

 

 

 


Cases Ramos

CASES RAMOS
plaça de Lesseps, 6
Just al costat de la boca de metre es troba aquest original edifici residencial d'estil modernista, projectat en 1906 per l'arquitecte Jaume Torres i Grau.

 

 

 


Barcelona-en-MiniaturaBARCELONA EN MINIATURA
plaça del Nord, 4
http://www.barcelona-en-miniatura.com
Una gran maqueta de la ciutat que va creixent amb els anys: edificis, trens i cotxes en miniatura, i en moviment. Obert només els diumenges d'11 a 14h. 3 euros adults i els nens no paguen.


Lesseps galeriah2o

GALERÍA H2O
carrer Verdi, 152
Tel. 934 151 801
www.h2o.es
Arquitectura, disseny, fotografia, art contemporani... és aquesta sala, que obre de dimarts a divendres de 16 a 20h. i els dissabtes al matí, gaudireu fins a de el seu mobiliari.

Veure tots
Serveis

Biblioteca JaumeFusterBIBLIOTECA JAUME FUSTER
plaça de Lesseps, 20-22
Tel. 933 684 564
Edifici contemporani de tres plantes, de línies modernes i amb una bona infraestructura, on també s'allotja l'arxiu Municipal del Districte de Gràcia.


Lesseps agenda-21

CENTRE DE RECURSOS BARCELONA SOSTENIBLE
carrer de Nil Fabra, 20
Tel 932 374 743
http://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca
Informació, sensibilització i educació ambiental.

Veure tots

From Address:

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.