Montbau

Construint a la muntanya

Existeixen dues teories sobre l'origen del nom del barri de Montbau. La més fiable de les dues sosté que és un nom creat a partir de la paraula catalana "mont" (muntanya) i la paraula alemanya "bau" (construcció), jugant amb la denominació del moviment arquitectònic alemany Bauhaus. Segons l'altra teoria, aquest nom deriva d'una deformació de la paraula Gombau, nom d'una torre que va haver-hi a Horta durant l'època medieval.

antiga_Montbau
barri_Montbau
Fronton_Horta
Montbau_elsMistos
Montbau_JardiCodolar
Montbau_Torre_Jussana
Museu_Tennis

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Montbau els-mistosRestaurant ELS MISTOS
carrer de Juan de Mena, 1-3
Tel. 934 282 137
Delicioses especialitats de Galícia, cuina que han regalat a la ciutat la gent d'aquestes terres. Si gairebé sempre està ple i molts veïns del barri coincideixen a l'hora de recomanar-ho serà per alguna cosa...


Montbau can-travi-nouRestaurant CAN TRAVI NOU
carrer de Jorge Manrique, s/nº
Tel. 934 280 301
http://gruptravi.com
Restaurant rústic i acollidor situat en una Masia catalana de finals del S.XVII. Resulta un veritable parèntesi enmig de la sorollosa Barcelona.

Veure tots
Llocs d'Interès

Montbau museu tennis

MUSEU DEL TENNIS
passeig de la Vall d'Hebron, 196
Tel. 934 285 353
www.fctennis.cat/?page_id=285
Aquest museu està en les mateixes instal·lacions que la Federació Catalana de Tennis. Entre altres coses té una col·lecció privada de trofeus i material gràfic i és considerat lloc de referència sobre l'estudi de l'esport del tennis. Entrada gratuïta.


Montbau Torre Jussana

TORRE JUSSANA
avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, 30
Tel. 932 564 118
http://tjussana.entitatsbcn.net/tj/index.php
Palauet d'estil neoclàssic destinat actualment com a centre de serveis a les associacions, on ofereixen assessorament i suport a qualsevol entitat ciutadana. 


Montbau HortaFronton

PALAU MUNICIPAL D'ESPORTS
passeig de la Vall d'Hebrón, 166-176 (amb carrer de la Granja Vella)
Tel. 934 283 952
www.cemolimpics.cat
En aquest pavelló es van realitzar les proves de voleibol dels Jocs Olímpics de 1992. Al costat està el Centri Municipal de Tennis, amb 18 pistes de terra batuda.


Montbau marti codolar

GRANJA VELLA DE MARTÍ CODOLAR
avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, 15
Tel. 934 291 803
www.marti-codolar.net
Datada al segle XV, per aquest lloc històric de la ciutat van passar camperols, monjos i comerciants, bàsicament per convertir-la en la seva residència estival. En els seus esplèndids jardins es va crear el primer parc zoològic de Barcelona, que va acabar venent-se a la ciutat i que van donar origen a l'actual zoo.
Aquest edifici acull actualment una residència catòlica salesiana.


montbau Jardins

JARDINS DE MONTBAU
carrer de la Poesia, 6
En aquests jardins hi ha una pista de patinatge i una altra de bàsquet, una excusa ideal per venir a practicar esport a l'aire lliure.

Veure tots
Serveis

biblioteca MontbauBIBLIOTECA MONTBAU - ALBERT PÉREZ BARÓ
carrer d'Àngel Marqués, 4-6
Tel. 934 270 747
www.bcn.cat/bibmontbau
Ubicada a l'espai de l'antiga escola Enric Borràs, i recenment reformada, aquesta biblioteca va ser guardonada amb la Medalla d'Honor de Barcelona en reconeixement a la seva dilatada trajectòria de dinamització cultural.

Veure tots 

From Address:

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.