Penitents

El convent dels necessitats

A la fi del segle XIX, va viure en aquesta zona un home conegut com el pare Palau. Es tractava de Francesc Palau i Quer, un frare que professava la caritat entre els malalts i marginats, i que va fundar la congregació de les carmelites terciàries descalces. Aquest pare, que tenia un especial interès per l'exorcisme, convocava als fidels penitents en el convent de Santa Creu de Vallcarca, o convent dels Penitents, on devots i malalts acudien a la recerca d'ajuda espiritual.

antiga_Penitents
Elogi_al_Aigua
esglesia_MareDeuColl
Parc_Creueta_Coll
Parc_dela_Creueta_Coll
Parc_dels_Creueta_Coll
santuari_Coll

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

penitents ChiffonCafeRestaurant CHIFFON CAFÉ
avinguda de Vallcarca, 250
Tel. 931 260 781
Restaurant polivalent on trobareu tant un tracte com un menjar casolà deliciós, també per portar. També desdejunis fets amb manyaga, pizzes, i molt més...

Veure tots
Llocs d'Interès

Parc Creueta Coll

PARC DE LA CREUETA DEL COLL
passeig de la Mare de Déu del Coll, 77
Aquest parc, inaugurat en 1987, ocupa els terrenys d'una antiga pedrera. En ell trobareu un llac artificial, que es converteix en una piscina, a l'estiu, i una escultura d'Eduardo Chillida: l'Elogi de l'Aigua, que està suspesa damunt del llac i que pesa més de 50 tones.


convent Penitents

CONVENT DELS PENITENTS
carrer de Ticià, 21
D'aquest convent tan solament es conserva un pas de viacrucis situat dins dels terrenys d'una clínica gestionada per les monges carmelites descalces. Molt a prop, en el número 16 del mateix carrer, es troba una placa commemorativa a Ruben Darío, on es recorda la seva estada en el lloc. 


Santuari Coll

ESGLÉSIA DE LA MARE DE DÉU DEL COLL
carrer del Santuari, 30
Tel. 932 138 229
Aquesta església queda en l'altre extrem del Parc de la Creueta del Coll. L'edifici data del S.XI i és d'estil romànic. Solament es pot visitar quan se celebren actes litúrgics.


Penitents FSansalvador

FINCA SANSALVADOR
passeig de la mare de Déu del Coll, 79
Edifici modernista projectat per Josep Maria Pujol en 1909. Acull una mostra sobre l'arquitecte i la seu del Taller d'Història de Gràcia, a més de tenir uns jardins ideals per *pasera i relaxar-se una estona.

Veure tots
Serveis

Penitents CentrecivicCarmelCENTRE CÍVIC DEL CARMEL
carrer del Santuari, 27
Tel. 932 563 333
www.cccarmel.cat
Aquest centre cívic és un dels més envoltats de parcs: el de la Creueta del Coll, el del Carmel i el Parc Güell. Els seus objectius són promoure la participació social i cultural de la gent, grups i entitats de barri, i contribuir al desenvolupament cultural i solidari del Carmel.

Veure tots

From Address:

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.