Plaça del Centre

I en el centre, una plaça

Els terrenys de l'actual plaça havien estat propietat del comte de Bell-lloc. En 1873 l'Ajuntament de Sants va aprovar un projecte d'urbanització del lloc i com la plaça quedava just en el centre del conjunt, la hi va batejar amb el nom de centre.
La plaça se situa entre els carrers del Vallespir i dels comtes de Bell-lloc i està dividida ens dues zones ben diferenciades: la banda on hi ha la numeració parell pertany al districte de Sants-Montjuïc, i la banda amb la numeració senar, al districte de les Corts, així que el nom de plaça del Centre li escau a la perfecció. En aquesta plaça hi havia una glorieta característica, molt coneguda pels barcelonins, que ja ha desaparegut. Aquesta estació es va estrenar l'any 1975.

antiga_placaCentre
Escola_Vidre_PlCentre
Jardins_can_Mantega
Jardins_CanMantega
passatge_Tubella
passatge_Tubella_PcaCentre

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

lagunak PlacaCentreRestaurant LAGUNAK
carrer de Berlín, 19-21
Tel. 934 909 565
Cuina basca amb receptes de gran qualitat i un bon assortiment de saborosos pintxos.

 


Addis-abeba-restaurant-barcelona-300x199Restaurant ETÍOP ADDIS-ABEBA
carrer de Vallespir, 44
Tel. 934 094 037
http://www.addis-abeba.es/
Música, colors, olors i sabors etíops, en aquest original restaurant situat al cor de Sants.


la mundanaRestaurante LA MUNDANA
carrer del Vallespir, 93
Tel. 934 088 023
www.lamundana.cat
Vermuts y tapas creativas que no te dejarán indiferente ¡y muy cerca de la estación!.

 


rincondelNorte placaCentreRestaurant RINCÓN DEL NORTE
carrer de Joan Güell, 107
Tel. 933 391 026
www.rincondelnorte.com
Cuina vasconavarra de qualitat, elaborada amb productes frescos i de temporada, una altra mostra de la gran ofereix culinària de la ciutat.

 

 


canManel PlacaCentreRestaurant CAN MANEL
carrer de Galileu, 85
Tel. 934 090 059
www.canmanel.es
Restaurant familiar de cuina catalana i tracte acollidor. Perfectes les seves carxofes i la seva *cochinillo, i les seves calçots de temporada!


Shi-man-to PlacaCentreRestaurant SHI MAN TO
carrer de Galileu, 162
Tel. 934 906 646
Restaurant japonès de tracte agradable. Es diuen que els seus fideus són uns dels millors de Barcelona... nosaltres us recomanem provar el Yakisoba, que són uns fideus fregits amb una salsa especial amb un punt dolç.

Veure tots
Llocs d'Interès

Molt a prop de la parada, en direcció a la plaça de les Corts, hi ha el passatge de Tubella, un conjunt de cases de l’any 1925, característic del tipus de construcció on s’instal·laven els obrers a la zona.


Jardins Can Mantega

JARDINS DE CAN MANTEGA
carrer Joan Güell, 53
Rep el nom d'una masia que havia en aquesta zona. En ells trobareu l'escultura de la Font del Ninyo, del taller delss Vallmitjana.

Veure tots
Serveis

Ajuntament LesCortsANTIC AJUNTAMENT DE LES CORTS
plaça Comas, 18
Avui seu del districte, aquest edifici va ser projectat per Antoni Rovira i Rabassa i inaugurat en 1884. En la seva façana encara es pot veure l'escut original dels Corts, quan aquesta era un Municipi. La zona que hi ha al voltant del carrer dels Corts es coneix com Corts Velles.

Veure tots

From Address:

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.