Roquetes

Una comunitat forta como la pedra

Aquesta estació porta al barri de Roquetes, un barri que limita amb la serra de Collserola i que està als peus d'una muntanya de pronunciada pendent cridat també Roquetes. D'aquí, precisament li ve el nom, ja que per construir els habitatges primer es va haver d'excavar la rocosa muntanya.
Els pendents forts on s’assenta n’havien impedit la urbanització fins als anys 50, quan una allau d’immigrants va arribar a Barcelona i la necessitat d’habitatge els va dur a construir-se les seves pròpies cases. Tot i aixó, és aquesta mateixa situació georgràfica la que dota aquest barri d’unes magnífiques vistes a la ciutat, sobretot des de la part més alta.

antiga_Roquetes_Ponttresull
barri_Roquetes
biblioteca_Roquetes
centrecivic_ToniGuida
intbiblioteca_Roquetes
interiorbiblioteca_Roquetes

Un apunt: algunes webs per a sabér més sobre Roquetes: www.pcroquetes.blogspot.com.es 
www.pronoubarris.com 
www.noubarris.net/pcroquetes
http://arxiuhistoric.blogspot.com.es

Vols saber más? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Roquetes CampanaRestaurant LA CAMPANA
carrer de Quesada, 5-7
Tel. 933 539 891
Una de les escasses opcions per menjar que hi ha a la zona. Fan menú  al migdia i obren tots els dies de la setmana.

 


roquetes EscalaBAR ESCALA
carrer de Pla de Fornells, 8-10
Tel. 933 598 572
Menú diari de cuina tradicional.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

L’estació de Roquetes compta amb Viatge global, viatge local, viatge personal, una instal·lació escultòrica de Salvador Juanpere. Està formada per 487 plaques que recullen, segons l’autor,“textos, idees, efemèrides i poètiques trepanades i extretes del context global, del local i de la memòria dels habitants del barri de Roquetes dels darrers 55 anys”. Des d’aquí es pot accedir a la Carretera Alta de les Roquetes, probablement un dels carrers més desconeguts de Barcelona i un dels que té millor vistes. Fa dos quilòmetres de llarg i uneix el mirador de Torre Baró amb el barri de Canyelles tot resseguint alguns dels turons de Collserola.

Roquetes KasalJoves


KASAL DE JOVES DE ROQUETES
carrer de Vidal i Guasch, 16
Tel. 932 769 271
www.myspace.com/kasaldejovesderoquetes
Situat en la primera planta de l'antic ajuntament de la localitat, en el seu web podeu  consultar les activitats que organitzen en aquest centre juvenil.


centre cultural Ton i Guida

CENTRE CULTURAL TON I GUIDA
carrer de Romaní, 6
Tel. 933 548 721
http://elblocdeltoniguida.blogspot.com.es
Es tracta d'un centre gestionat per les diferents entitats del barri i és la seu de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements de Nou Barris. Aquí es duen a terme tot tipus d'activitats, tallers i exposicions.

Veure tots
Serveis

Roquetes bibliotecaBIBLIOTECA LES ROQUETES
via Favència, 288b
Tel. 932 768 785
www.bcn.cat/biblesroquetes
Per edificar aquesta biblioteca es va aprofitar i va remodelar un antic centre cívic. Es va inaugurar l'any 2008 per substituir, ampliant-la, l'antiga biblioteca amb el mateix nom que va donar servei al barri durant 25 anys.

Veure tots 

From Address:

 

 

L3 barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.