Ciutadella - Vila Olímpica

Lloc estratègic

El nom de ciutadella correspon al nom del parc que hi ha ben a prop, un dels pulmons verds de la ciutat. Aquí va ser on Felip V, el 1715, va ordenar edificar una ciutadella que fos la més gran d'Europa amb l'objectiu de poder dominar la ciutat. La Ciutadella era un lloc de vigilància, amb calabossos i on es feien execucions públiques, que no agradava gens als barcelonins i el clam popular va aconseguir que el 1869 fos cedida a la ciutat i s’enderroqués. La Vila Olímpica es va construir pels Jocs Olímpics de 1992, on es van allotjar els participants en els Jocs.

antiga_Ciutadella
atual_Ciutadella
HotelArts_TorreMapfre
peix_Gehry
platja_Bogatell
platja_NovaMarBella
platja_SantSebastia
platja_SantSebastia_aerea
Vila_Olimpica
Villa_Olimpica

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

VillaOlimpica CalaNuriRestaurant CA LA NURI
passeig marítim de la Barceloneta, 55
(davant de l'Hospital del Mar)
Tel. 932 213 775
www.calanuri.com
Si la brisa del mar us ha obert l'apetit, en aquest restaurant us oferiran tapes, peixos i arrossos de gran qualitat. I a més tenen terrassa, enfront de la platja.


VOlimpica CreperieBretonneCREPERIE BRETONNE
carrer de Ramon Trias Fargas, 2-4
Tel. 932 211 599
www.creperiebretonne.com
Un restaurant molt curiós on podreu degustar les famoses creps i "galetes" franceses, les hi ha per a tots els gustos!


VOlimpica LaBarcadelSalamancaRestaurant LA BARCA DEL SALAMANCA
moll de Gregal, 13-17
Tel. 932 211 837
www.labarcadelsalamanca.com
Cuina marinera amb un gran assortit de plats, sobretot de peix i marisc, també carns, arrossos... i tot molt a prop del mar, en el mateix port.

Veure tots
Llocs d'Interès

Des d’aquí, també s’arriba al parc de la Ciutadella. Dins el recinte del parc, hi ha el Museu Martorell, antic museu de Geologia i que properament acollirà una nova exposició permanent, i conjunts escultòrics tan emblemàtics com la Senyoreta del paraigua de Joan Roig, El desconsol de Josep Llimona, o la cascada monumental de Fontserè. Al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, al c. Ramon Trias Fargas 25-27, hi trobem l’Edifici de les Aigües, projectat per Josep Fontserè el 1874, que ara acull la moderna biblioteca i l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives. Si ens dirigim cap a la Vila Olímpica, en direcció mar, hi trobem una enorme oferta d’oci i restauració, a més de les platges de la zona. Tocant a la platja hi ha l’escultura d’un enorme peix de Frank Gehry, d’acer inoxidable daurat. Queda just davant de les dues emblemàtiques torres, la Torre Mapfre i l’Hotel Arts, amb una alçada de 153,5 metres cada una. Anant cap a l’Hospital del Mar, hi ha l’edifici de forma el·líptica del Parc de Recerca Biomèdica, una gran infraestructura científica que aplega sis centres de recerca independents però coordinats entre si.


Al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, al carrer Ramon Trias Fargas 25-27, hi trobem l’Edifici de les Aigües, projectat també per Fontserè el 1874, que ara acull la moderna biblioteca i l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives. Si ens dirigim cap a la Vila Olímpica, en direcció mar, hi trobem una enorme oferta d’oci i restauració, a més de les platges de la zona. Tocant a la platja hi ha l’escultura d’un enorme peix de Frank Gehry, d’acer inoxidable daurat. Queda just davant de les dues emblemàtiques torres, la Torre Mapfre i l’Hotel Arts, amb una alçada de 153,5 metres cada una. Anant cap a l’Hospital del Mar, hi ha l’edifici de forma el·líptica del Parc de Recerca Biomèdica, una gran infraestructura científica que aplega sis centres de recerca independents però coordinats entre si.


Parc Ciutadella

PARC DE LA CIUTADELLA
passeig Picasso, 21
Des d'aquesta estació arribareu a la part de darrere d'aquest estupend parc (l'entrada davantera metro L1 Arc de Triomf). Dissenyat per Josep Fontserè en 1872, amb jardins i passejos ornamentals esquitxats d'escultures i monuments, alguns tan emblemàtics com la Senyoreta del paraigua de Joan Roig, El desconsol de Josep Llimona, o la cascada monumental de Fontserè. Ara hi han creat un espai lúdic per famílies amb nens de 0 a 5 anys, amb activitats i tallers setmanals.


zoo de barcelona arctriomfZOO DE BARCELONA
Parc de la Ciutadella
passeig de Picasso, s/nº
Tel. 902 457 545
www.zoobarcelona.cat
Inaugurat en 1892, aquest Zoo té una de les col·leccions d'animals més importants d'Europa. Actualment està en un procés de reforma que acabarà en 2020.

Veure tots
Serveis

Biblio Xavier BenguerelBIBLIOTECA XAVIER BENGUEREL
Avinguda del bogatell, 17
Tel.932 251 864
Xerrades, exposicions, cinema, sala d'estudi nocturna i un aula digital per a tots.

Veure tots

LA FESTA MAJOR!

Les festes majors d'aquest barri solen celebrar-se entre els últims dies de juny i el primer cap de setmana de juliol. Els veïns han creat una associació i una pàgina web on es pot consultar tota la programació: www.cbvilaolimpica.entitatsbcn.net

VOlimpica FestaMajor

From Address:

 

L4 Barcelona

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.