Badal

Els germans empresaris

Badal (o Abadal) és un cognom que deriva d’abat. Aquests terrenys reben el nom dels antics propietaris de la zona i que l'any 1864 van crear l'empresa Badal Hermanos. Josep i Oleguer Badal i Burés van obtenir l'arrendament del molí fariner anomenat del Lleonard per part de la comunitat de regants, propietaris i terratinents del canal reial de la infanta Lluïsa Carlota de Borbó. Més tard, l’any 1894, aquests terrenys van passar a mans de Josep Badal i Amigó i d'Oleguer Badal i Soley.

barri_Badal
mercado_Sants
mercat_Collblanc
mercat_Sants
Parc_Marquesa
parroquia_MareDeuDolors
rambla_Badal

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Badal BlauRestaurant BLAU
carrer del Tenor Massini, 61
Tel. 933 300 112
www.elsfillsdelajoana.net
Cuina de mercat en una casa antiga amb jardí interior. També tenen menú al migdia.


Badal casaLoloRestaurant CASA LOLO
carrer d'Arizala, 5-7
Tel. 934 406 006
http://tapascasalolo.blogspot.com.es
Recentment reformat, aquest és un lloc per xuclar-se els dits: Tapes casolanes: polp, xipirons... S'han fet tan famosos que fins a han tret una gamma de productes "casa Lolo"!


maison belgeRestaurant LA MAISON BELGE
rambla del Brasil, 55
Tel. 930 041 741
www.lamaisonbelge.net
Obert només tardes i nits, aquí ofereixen, a més de 120 marques diverses de cervesa, fustes de formatges i patés belgues, amenitzats amb música en directe.


Badal AniShawarmaRestaurant ANI SHAWARMA
carrer de Riera Blanca, 146
L'Hospitalet de Llobregat
Un dels molts locals especialitzats en kebabs de la ciutat. Aquí, el seu millor plat: el durum.Badal LaRieraRestaurant Vegetarià LA RIERA
carrer del Regent Mendieta, 15
Tel. 629 574 268
www.vegetarialariera.com/vegetarialariera.com
Un dels pocs restaurants vegetarians familiars de Barcelona. tenen un menú variat i econòmic, i ofereixen a més bons per a diversos menjars.

Veure tots
Llocs d'Interès

Badal Jardins CanMantega

JARDINS DE CAN MANTEGA
carrer de Joan Güell, 53
Un altre racó de Barcelona per gaudir d'una estoneta de calma, encara que cal no oblidar que la "treva" dura fins a les cinc de la tarda, hora en què acaben els col·legis...

 

Veure tots
Serveis

Badal MercatSants

MERCAT DE SANTS
carrer Sant Jordi, 6 (traslldat temporalment a la carpa de la Rambla de Badal, entre els carrers Canalejas i Daoiz i Velarde). 
Tel. 933 395 553
www.mercatdesants.com
Recentment remodelat, aquest és un mercat amb molta història, ja que en els seus inicis va començar a l'aire lliure al carrer Sant Crist. Les majestuoses naus de ferro, maó i vidre són de principis del segle XX i el projecte va ser encarregat al famós arquitecte Pere Falqués i Urpí.

Veure tots

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.