El Carmel

El jardí de Déu

El nom d'aquesta estació i del barri prové del Santuari de la Mare de Déu de Mont Carmel, dedicat a la Mare de Déu del Carmen, construït entre els anys 1860 i 1864, l'origen del que avui existeix en la calli Santuari. El terme Carmel, ve de l'hebreu (Karm-El), que vol dir jardí (o vinya) de Déu. El nom deriva d'una vocació a la Mare de Déu del Carme, o de Mont Carmel, situat a Israel.

BarriCarmel
BarriCarmel_metro
Biblio_JuanMarse
BibliotecaJuanMarse
Estacio_Carmel
MareDeuMontCarmel
Terrassa_JuanMarse

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Maragall BotaracoCerveseria LA CREMA D'ART
carrer Dante Alighieri, 77
Tel. 934 293 018
Un lloc popular de tapes i menú que freqüenta la gent del barri, sobretot per la seva terrassa a la fresca amb esplèndides vistes.

 


pastisseria AudreyForn-Pastisseria AUDREY
carrer Dante Alighieri, 145
Tel. 934 297 885
Una d'aquelles cafeteries que tenen un gran assortit de productes dolços, elaborats per ells mateixos i a uns preus molt populars.Maragall ChihuahuaCERVESERIA LA TASCA
rambla del Carmel, 28-30
Tel. 933 575 203
Un altre bar de barri, d'aquells que serveixen tapes de tot tipus i a tot hora. També tenen taules al carrer.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

parroquia Carmel

SANTUARI DEL CARMEL
carrer del Santuari, 116
Tel. 934 295 793
Temple inaugurat en 1988 i que queda al costat de l'antic santuari fundat en 1864 per l'ermità Miquel Viladoms i lloc habitual de trobades i trobades al segle passat.

Veure tots
Serveis

Biblioteca El-Carmel-Juan-Mars

BIBLIOTECA El Carmel-Juan Marsé
carrer de Murtra, 135-145
Tel. 934 072 870
www.cctorrellobeta.es
Inaugurada en 2003, és aquesta la primera biblioteca del barri després de molts anys de reivindicació veïnal.

Veure tots

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.