El Coll - La Teixonera

Les fonts vermelloses

El Coll està al costat de la Teixonera però forma part del districte de Gràcia. Un cop més l’origen d’aquest nom es deu a l’església de Nostra Senyora del Coll, anomenada així per la seva situació geogràfica. Antigament era coneguda com a església de la Mare de Déu de Font-Rúbia, una font d’aigües vermelloses que hi havia a l’indret.

La Teixonera o La Taxonera pertany al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, i està situada a la part alta de la ciutat. El nom prové pel propietari de les terres que avui ocupen aquests terrenys, Joaquim Taxonera i Cassà, un fabricant de calçat nascut l’any 1858, amo de l’anomenada Finca Grau.

barri_Teixonera
barriTeixonera
CCivicElColl
CCivicTaxonera
Parc_CreuetaColl
Parc_dela_Creueta_Coll
ParcCreuetaColl
RugbiTeixonera

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Maragall BotaracoRestaurant CASA FAUSTO
carrer de Funoses Llussà, 2
Tel. 932 135 005
Especialitzat en peix i marisc, carn i tapes de mercat. El menú diari és molt recomanable i el local força original.

Veure tots
Llocs d'Interès

CCivicElColl

CENTRE CÍVIC EL COLL - LA BRUGUERA
carrer de l,Aldea, 15
Tel. 932 562 877
L'editorial de referència en l'àmbit del TBO del nostre país dóna nom a aquest centre cívic, que sembla contagiat de bones idees.

 


ParcCreuetaColl

PARC DE LA CREUETA DEL COLL
passeig de la Mare de Déu del Coll, 77
El més destacable d’aquest parc és el llac artificial central, que a l’estiu es converteix en piscina pública, que compte amb socorristes i la seva fondària màxima és de 60 cm. També arribarem a aquest parc des de l’estació de Penitents.

 


Rugbi Teixonera

CAMP DE RUGBI LA TEIXONERA
carrer Granja Vella, 10-12
Tel. 931 010 933 - 605 054 120
Situat entre aquesta estació i la de Vall d’Hebron, en aquests camps municipals de rugbi i de futbol gaudireu, a més, de dues pistes de pàdel i de dos bars restaurant mentre mireu les activitats esportives.

Veure tots
Serveis

CCivic Taxonera

CENTRE CÍVIC LA TEIXONERA
carrer d'Arenys, 75
Tel. 932 563 388
http://ccivics.bcn.cat/teixonera
Creació artística, musical, d'arts escèniques... un espai creat per donar ales a idees veïnals. També s’hi fan exposicions i tallers molts interessants que podeu consultar al seu web.

Veure tots

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.