Sant Ildefons

El capellà de la Verge

El nom d'aquesta parada ve donat, un cop més, per l'església edificada a la rodalia de la zona, en aquest cas la de Sant Ildefons. Ildefons, que més tard esdevindria sant, va néixer en una família de visigots, a Toledocap a l'any 607. En aquell moment Toledo era la capital d'Espanya i ell va arribar a ser-ne l’arquebisbe l’any 657 i fins a la seva mort, l'any 667.

antiga_barri_SantIldefons
antiga_torre_Miranda
barri_SantIldefons
biblioteca_central_Cornella
detall_torre_Miranda
entrada_biblioteca
torre_Miranda

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

esquinitaRestaurant LA ESQUINITA
carrer Flor de nit, 6-8
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 763 250
Bar de plats típics de la península: tripa amb cigrons, peixet fregit, croquetes... Tot molt casolà.


SantIldefons ElBodegonRestaurante EL BODEGÓN
carrer de Ramoneda, 72
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 760 954
www.elbodegon.cat
Cuina de mercat i una gran varietat: be al forn, carpaccios, salmorejo... i un menú molt recomanable.


OsGalegosRestaurant OS GALEGOS
carrer de Félix Just Oliveras, 25
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 767 799
Especialitzats en cuina gallega, una temptadora opció a triar és l'arròs amb llamàntol.

Veure tots
Llocs d'Interès

Torre Miranda

TORRE DE LA MIRANDA
avinguda de salvador Allende / carrer del doctor Joan Arús
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 770 212
Torre del S.XIX d'estil neomudéjar i planta octogonal que Arnau Mercader (comte de Bell-lloc) va manar edificar molt prop del seu palau per usar-la com a mirador d'ocells i observatori astronòmic. A la nit, il·luminada, té un aspecte molt especial.

 


El dissabte al matí, davant del Mercat Municipal, es munta un mercat ambulant on podreu trobar música, discos nous i vells, llibres, revistes, etc... una opció diferent per al cap de setmana, i sense haver de gastar molt.

Veure tots
Serveis

BibliotecaCentral Cornella

BIBLIOTECA CENTRAL DE CORNELLÀ
carrer Mossèn Andreu, 15
Tel. 933 760 111
http://nou.cornellaweb.com/biblioteques/ca/index.asp
A més d'oferir el servei de les biblioteques té tres fons especials: "Acollida", per facilitar la integració social i cultura dels immigrants; "Flamenc", que consta de numerosos documents relacionats amb la cultura del flamenc, i "Pallassos", amb informació sobre els pallassos i sobre el Festival Internacional de Pallassos, una de les trobades més importants d'Europa, que se celebra cada any a Cornellà: www.festivaldepallassos.com.

Veure tots

LA FESTA MAJOR!

Les festes majors de la Sant Ildefons son a mitjan d'octubre. Més informació a: www.cornellaweb.cat o www.daccornella.cat.

Festa Major

From Address:

 

EL LLIBRE

compral-aqui

Agraïments

Aprofito aquest espai per agraïr infinitament a Bito Cels per la cessió de les seves fotografies al web, a Juan Tarrés pels seus vídeos, a Marisa Muñoz, Fede Torres i Govert Oost pel seu pacient suport, a Marc Campos per la seva ajuda, a Beatriu Garcia, Josep Hurtado i Xavier Vidal per creure, crear i recolzar aquest projecte des dels seus inicis, a Beatrice Bossio per les seves traduccions al anglès i a l'italià, a l'Ajuntament de Barcelona i TMB per cuida d'ell i a la resta de persones que han aportat alguna dada per millorar el projecte.

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...

Contacti amb nosaltres

  • Per a qualsevol consulta, suggerencia o comentari...

  • Email publicitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
  • Email usuaris: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.