Can Peixauet

Un mas originari del segle XII

Estació situada a l’avinguda que rep el mateix nom i que prové de la masia Can Pexauet (pronunciat "pexuet"). Aquest edifici té uns fonaments molt antics, ja que els seus orígens es remunten al segle XII, conegut com a Mas Vilallonga. Cap al segle XVI va passar a anomenar-se Mas Castellar, i al segles XVII i XIX s’hi fan unes reformes que l’acondicionen tal com el coneixem actualment. El nom prové d’un dels darrers propietaris: Anton del Sol, més conegut com a Pexauet, que va adquirir la casa vers el 1815. D’aquí el nom devia haver derivat en una manera catalanitzada fins a Peixauet.

Biblioteca_CanPeixauet
CampFutbol_SantaColoma
Can_Peixauet
Pelotari_SantaColoma
Pont_Can_Peixauet
Pont_CanPeixauet
Torre_Valldovina

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!

Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

La CantonadaBar-Restaurant LA CANTONADA
plaça de les Cultures, 4, local 3
Santa Coloma Gramenet
Tel. 933 859 110
Un lloc senzill davant de la biblioteca, on es fan menús diaris, plats combinats, torrades i on tenen una agradable terrassa a l’estiu.


Bar PelotariTERRASSA del PELOTARI BLUB Santa Coloma
avinguda de la Generalitat, 94
Santa Coloma Gramenet
Tel. 670 655 620
Un bar amb terrassa des d’on gestionen les partides de frontó. Per jugar-hi cal fer-se soci, però podreu gaudir d’un agradable esmorzar o plat combinat casolà a la seva terrassa de cara a la pista de joc.

Veure tots
Llocs d'Interès

Museu Torre Valldovina

MUSEU TORRE BALLDOVINA
plaça de Pau Casals, s/nº
Santa Coloma Gramenet
Tel. 933 857 142
Aquesta torre és un bon exemple de les cases d’estiueig que les famílies benestants de la burgesia barcelonina acostumaven a tenir en aquesta zona. La part més antiga de la casa data del segle X, encara que l’edifici és fonamentalment del segle XVIII. En l’actualitat és seu del Museu Municipal, que acull diverses col·leccions, entre les quals destaquen les restes arqueològiques procedents del Poblat ibèric de Puig Castellar, fundat al voltant del segle VIaC i que es pot visitar dins la Ruta dels Ibers, que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya.


Pont Can Peixauet

PONT DE CAN PEIXAUET
Els ponts han estat un element arquitectònic molt important per a les poblacions de l’altra banda del Besòs, atès l’aïllament que patia aquesta zona respecte a la ciutat de Barcelona. L’any 1913 es va construir el pont vell, enfonsat per una riuada l’any 1943; més tard es van construir el de Can Zam, el del Molinet i aquest mateix, inaugurat l’any 1992.

Veure tots
Serveis

Biblioteca Can PeixauetBIBLIOTECA CAN PEIXAUET
Avinguda de la Generalitat, 98-100
Santa Coloma Gramenet
Tel. 934 665 270
A més d’oferir el servei que és habitual de les biblioteques municipals, aquesta té un fons especialitzat en documents en xinès, amb més de 3.800 documents i un de fantasia i ciència-ficció.

Veure tots   

From Address:

L9

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...