Església Major

L'ofrena de Mn. Jaume Gordi

La parada rep el nom de l’església principal de Santa Coloma. Situada a la plaça de Pius XII, aquesta edificació va ser construïda entre els anys 1912 i 1915 pels arquitectes Miquel Pascual i Tintoré i Francesc d’Assís Berenguer i Mestre, íntim col·laborador d’Antoni Gaudí. D’estil neogòtic amb una clara influència del modernisme català, els seus finestrals retraten els símbols més autènticament "colomencs": Santa Coloma, amb els seus llegendaris distintius —l’óssa de foc i la pluja, el colom i la Bíblia— la Torre Pallaresa, la Torre Balldovina, el Puig Castellar, l’Església Vella i productes típics de la pagesia local. Destaca també un baix relleu a la porta que representa el Mn. Jaume Gordi fent una ofrena, el mateix mossèn que va tenir la iniciativa de construir aquesta església i qui va fer la donació per poder-la fer realitat.

aerea_EsglesiaMajor
Barri_Esglesia_Major
Barri_EsglesiaMajor
BiblioCentral_esglesiaMajor

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

latarantellaRestaurant LA TARANTELLA
carrer de sant Jeroni, 75
Santa Coloma Gramenet
Tel. 934 680 541
Restaurant de cuina italiana amb una àmplia carta i una decoració de disseny. Delicioses les seves tallarines amb llamàntol acompanyades d’un bon vi italià… i no us oblideu de demanar algun dels seus postres!


Restaurant LluernaRestaurant LLUERNA
carrer de Rafael Casanova, 31
Santa Coloma Gramenet
Tel. 933 910 820
www.lluernarestaurant.com
Restaurant d’ambientació minimalista de cuina d’autor. Utilitzen productes frescos de temporada i també ecològics. Disposen d’un reservat per a vuit o deu persones integrat en el celler de vins.


la rebotigaLA REBOTIGA
carrer de Vistalegre, 9
Santa Coloma Gramenet
Tel. 657 783 700
www.larebotiga.com
Un nou "espai lent", com així el fan anomenar, on trobar productes ecològics, cerveses d’importació i molt més... Tot, amb molt de gust! Tenen una zona per llegir o degustar els productes i els propietaris son encantadors.

Veure tots
Llocs d'Interès

Torre-Pallaresa-Santa-Coloma

TORRE PALLARESA
camí de Sant jeroni de la Murtra
Santa Coloma Gramenet
Es troba situada als afores de la ciutat, en plena vall Carcerenya, a la serralada litoral. S’hi accedeix per una pista que surt des del carrer del Monestir. L’edifici actual és una remodelació feta el segle XVI sobre una edificació anterior, probablement del segle XIV. L’edifici té una planta gòtica i dues torres laterals de diferents alçades. El 1543 l’emperador Carles I li concedí el títol de castell.

Veure tots
Serveis

Biblioteca Central

BIBLIOTECA CENTRAL
carrer Jardí de Can Sisteré, s/nº
Santa Coloma Gramenet
Tel. 934 661 551
Ubicada en els antics terrenys de la desapareguda masia de Can Pascali, també compta amb un poliesportiu, una zona enjardinada i un centre cultural i d’art. Obra de l’equip d’arquitectes Artigues i Sanabria (1992-1997), la biblioteca es troba a escassos metres de l’Ajuntament. Té 2.000 m2 i acull un fons de 70.000 volums. El seu element més significatiu és, sens dubte, la seva façana corba, semiel·líptica. Un espai únic per gaudir de la lectura i d’altres activitats culturals.

Veure tots   

From Address:

L9

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...