Santa Rosa

Devota i entregada

El nom d’aquesta santa, anomenada també santa Rosa de Lima, era Isabel Flores de Oliva, nascuda a Lima (Perú) l’any 1586, de pare espanyol i mare peruana. Es diu d’ella que tenia visions i revelacions que la van incitar a seguir la vida religiosa i que ajudava malalts i necessitats, que portava a casa seva per tenir-ne cura.
En aquest cas, santa Rosa es tracta d’un dels quatre barris que ocupen la serra d’en Mena, fronterers entre les poblacions de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

Barri_StaRosa
Bodega_Ruvic
Mercat_Sta_Rosa
Mercat_StaRosa
Parroquia_StaRosa
Santa_Rosa

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

Bodega RuvicBodega RUVIC
carrer d'Irlanda, 123
Santa Coloma Gramenet
Tel. 626 060 509
Una bodega com les d’abans, però amb aspecte actual. Vins a granel en bóta de fusta, i bótes de pell per beure el vi a raig.


hermanos RomeroBar-Restaurant HERMANOS ROMERO
avinguda de Banús Baixa, 65
Santa Coloma Gramenet
Tel. 933 858 878
Cuina casolana i menú al migdia, en una terrassa de cara a la plaça. També hi ha la possibilitat de mig menú, un plat, beguda i postre a molt bon preu.

Veure tots
Llocs d'Interès

I com que la idea és continuar construint una Santa Coloma més amable, amb edificis singulars, i més zones verdes, es preveu ampliar el jardí del Balandrau i s’adequaran els solars dels carrers de la Sardana, Roger de Llúria, Àngel Guimerà i Monturiol. El projecte preveu l’obertura i la connexió d’aquest jardí amb la zona urbanitzada al costat del riu i facilitar l’accés a la també nova plaça de les Cultures, a les pistes de petanca i al vial esquerre del riu.


Pont Can Peixauet

PONT DE CAN PEIXAUET
Els ponts han estat un element arquitectònic molt important per a les poblacions de l’altra banda del Besòs, atès l’aïllament que patia aquesta zona respecte a la ciutat de Barcelona. L’any 1913 es va construir el pont vell, enfonsat per una riuada l’any 1943; més tard es van construir el de Can Zam, el del Molinet i aquest mateix, inaugurat l’any 1992.

Veure tots
Serveis

mercat fondoMERCAT DE FONDO
carrer de Mossèn jacint Verdaguer, 131
Santa Coloma Gramenet
Tel. 934 624 000
Recentment estrenat, aquest edifici de tres plantes acull, a més del mercat, una biblioteca i la primera escola bressol del barri del Fondo de la ciutat colomenca. Amb aquest edifici, obra de l’estudi d’arquitectes Pich-Aguilera, i d’altres construccions recents firmades per arquitectes de prestigi, Santa Coloma ha canviat significativament la seva projecció urbanística. També s'hi arriba desde l'estació de Fondo (L1).


Biblioteca FondoBIBLIOTECA DE FONDO
Carrer de Massenet, 28
Santa Coloma de Gramenet
Tel. 934 684 612
www.mercatdelfondo.com
Una biblioteca molt freqüentada pels veïns del barri de d'on es realitzen xerrades, cursos i l'Espai Cuines del Món, dotat de més de 500 volums sobre la gastronomia d'arreu del món.

 

Veure tots   

From Address:

L9

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...