Singuerlín

Entre faixes i cotilles

Emili Singuerlín i Ros va néixer a Barcelona l’any 1881; d’origen alsacià per part de pare i català per part de mare, va ser un conegut cotillaire de la ciutat. Vers el 1920, a causa d’una bronquitis que afectava la seva salut, va decidir comprar uns terrenys en aquesta zona pel clima sec i saludable d’aquestes terres, que eren bàsicament camps, pinars i vinyes, i hi instal·là una bonica torre i una fàbrica de faixes, element molt de moda en aquella època. Emili Singuerlín va ser dues vegades regidor de l’Ajuntament i va ser molt estimat pels veïns de la zona, i segurament per això avui tot un barri porta el seu nom.

Bar_Montferri
Barri_Singuerlin
Barrio_Singuerlin
BarriSinguerlin
Singuerlin

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els veïns recomanen

La CartujaRestaurant LA CARTUJA
carrer d'Amèrica, 58
Santa Coloma Gramenet
Tel. 933 920 533
Lloc molt freqüentat per la gent del barri per la seva cuina tradicional de temporada i el seu sol·licitat menú diari.

Veure tots
Llocs d'Interès

ParcdelesAigues

ERMITA DE SANT CLIMENT I POBLAT IBÈRIC
En sortir de l’estació de metro de Singuerlín i caminant per l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins al final del carrer de Garcilaso de la Vega, veureu un aparcament d’on des del costat esquerre surt un camí. Aquest camí et portarà a un altre que connecta amb una carretera de graveta, per sobre de Santa Coloma. Seguiu per aquesta carretera en direcció oposada a Barcelona i veureu una fila de xiprers que us conduiran a una ermita del segle XVII, l’ermita de Sant Climent. Després de gaudir de les vistes del nord de Barcelona, torneu enrere fins que el camí es divideixi i us porti fins a un pujol. Pujant per aquesta ruta trobareu el Puig Castellar (303 metres). A la part alta del pujol veureu el Poblat Ibèric, un poble de l’Edat de Ferro ocupat des del segle VI fins a començaments del segle II abans de Crist. Hi trobareu un poblat ben preservat, amb carrers i cases que es reconeixen fàcilment. Alguns edificis han estat reconstruïts i hi ha diverses plaques informatives que expliquen el poblat.


Biblioteca Singuerlin

BIBLIOTECA SINGUERLÍN (SALVADOR CABRÉ)
plaça Sagrada Família, s/nº
Santa Coloma Gramenet
Tel. 934 682 697
Ubicada sobre el mercat municipal del barri de Singuerlín, aquest nou equipament destaca per una sala de cinema (la Sala Singuerlín), amb capacitat per a 250 persones, amb un fons documental especialitzat en cinema d’autor i cinema documental, a més compta amb una zona Wi-Fi.

Veure tots
Serveis

Biblioteca SinguerlinMERCAT DE SINGUERLÍN
Avinguda de Puig Castellar, s/nº
Santa Coloma Gramenet
Tel. 935 079 765
Un gran mercat que és ben bé el cor del barri. A la part alta, a més de bones vistes, trobareu la biblioteca amb una cafeteria al costat.

Veure tots   

From Address:

L9

EL LLIBRE

compral-aqui

Web, fase pro

Aquesta és la primera fase del projecte web Barcelona metro a metro.

Estem treballant per poder oferir-vos una evolució d'aquesta pàgina, encara més completa i versàtil. Us anirem informant...

Llegir més...