Magòria - La Campana

Amb aroma de xocolata

Com a d’altres zones de la ciutat, el segle passat aquesta era una àrea de camps i camins rurals. Magòria agafa el nom d’un petit rierol que existia en aquesta zona i que duia aigües des de Collserola fins més enllà de les Corts.  Quan es va urbanitzar la Gran Via i la plaça d’Espanya, l’any 1908, es van crear al seu voltant els barris de la Bordeta, la Font de la Guatlla i Magòria.

La Campana és un edifici molt conegut pels barcelonins per ser la seu de la Prefectura Provincial de Trànsit, és a dir, on els ciutadans acuden per treure’s el permís de conduir, renovar els papers dels vehicles o pagar les multes. El nom ve d’una antiga fàbrica que hi havia en aquest emplaçament, on feien una xocolata que duia per nom La Campana, el qual ha persistit amb el temps, tot i que ja no en quedi ni l’aroma…

Antiga_Estacio_Magoria
AntigaEstacioMagoria
Can_Batllo
CanBatllo
FontFlorida
hort_CanBatllo
Parc_FontFlorida
Poble_Espanyol
porta_Poble_Espanyol
Sant_Medir
Teatre_Sentidos

Vols saber més? ... Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Els veïns recomanen

Granja HelenaGRANJA HELENA
passeig de la Zona Franca, 228
Tel. 933 320 241
www.granjaelena.com
Aquest establiment va començar com una granja on servien esmorzars, però el bon tracte i l’amor per la bona cuina l’han convertit a poc a poc en un restaurant de cuina casolana de qualitat.


SakurayaRestaurant SAKURAYA
carrer del'Aprestadora, 18-20
l'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 329 021
www.restaurantesakuraya.com
Gran varietat en cuina japonesa: tempures, makis, nigiris... Això sí, haureu de deixar les sabates a l’entrada i us deixaran unes sabatilles especials.

 

Veure tots
Llocs d'Interès

Can Batllo

CAN BATLLÓ
carrer de la Constitució, 19
https://canbatllo.wordpress.com
Ubicat en el que era una fàbrica tèxtil del segle XIX, aquest espai ha estat recuperat pels veïns i transformat en un centre social amb diverses instal·lacions com horts urbans, un rocòdrom o una sala d’exposicions. Una de les naus industrials és l’anomenat Bloc 11, un espai que autogestionen de manera voluntària els veïns. Des d’aquí s’accedeix a la Biblioteca Popular Josep Pons, a una sala d’estudi amb internet de franc i a un auditori on es fan projeccions, fòrums, concerts, circ, i un llarg etcètera. Un exemple a seguir de cooperació ciutadana.


Teatro de los Sentidos

TEATRE DELS SENTITS
camí del Polvorí, s/nº
Tel. 933 254 072
www.teatrodelossentidos.com
Integrat per professionals de diferents nacionalitats, aquí ofereixen més que teatre: experiències sensorials basades en el llenguatge sensorial, la poètica del joc i la creació teatral... un teatre innovador on els espectadors podran tenir un paper actiu. No us ho perdeu! Podeu caminar o agafar l'autobús 9 o l'H12 per apropar-vos més.


teatre SantMedir

TEATRE-PARRÒQUIA DE SANT MEDIR
carrer de la Constitució, 17
Tel. 934 216 527
És una curiosa parròquia des d’on s’ofereix als veïns un ampli ventall de possibilitats (tallers, coral, esplai) i que compta amb una sala de teatre anomenada Quadre Escènic, on es representen obres teatrals per a totes les edats. Val a dir que cada diumenge després de Sant Medir, el dia 3 de març, s’organitzen cercaviles entorn de la parròquia.

Veure tots
Serveis

Antiga Estacio Magoria

CASAL CÍVIC BARCELONA. Antiga Estació Magòria
gran Via de les Corts Catalanes, 247
Tel. 934 324 801
Aquesta era l’antiga estació de ferrocarril de la línia que anava de Barcelona a Martorell i que es va inaugurar l’any 1912. Un edifici singular obra de l’arquitecte Josep Domènech i Estapà, reconvertit en centre cívic on s’ofereixen tot tipus d’activitats: culturals, físiques, artístiques, formatives, de creixement personal o exposicions itinerants. A tocar, queda el camp de futbol de la Magòria.

Veure tots

From Address:

 

 

L8

EL LLIBRE

compral-aqui