umbracle arctriomf

Can Cuiàs

El refugi de Cuiàs

Aquest barri de Montcada i Reixac està situat en uns terrenys que en el passat van ser propietat de la família Cuyàs, d’aquí el seu nom, avui catalanitzat. Cuiàss prové del llatí «collacteus» i vol dir «germà de llet». S’ha trobat una documentació que explica que en 1641 Josep Cuyàs, un dels descendents de la família, va morir d’un tret.

{besps}L11cancuias{/besps}

La masia de Can Cuiàs estava majoritàriament envoltada per vinyes. Amb els anys, aquesta zona eminentment agrícola va anar perdent terreny per deixar pas als blocs de ciment que avui formen el barri.

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Bar-cafè «NOU»
c. de les Camèlies, 38
Tel. 935 758 491
un lloc de barri on menjar a base de menú, optar per unes tapes variades, o escollir unes torrades amb carns a la brasa.BAR TORO
c. de la Circumval·lació, bloc Azahar, 13
Tel. 935 726 432
una mica amagat però el descobrireu per la seva terrassa. Aquest lloc és molt frequentat per la gent del barri, on venen aquí a fer una paella, a probar el seu llom adobat o a tastar el seu marisc, aquest però per encàrrec!

 

Veure tots

Llocs d’interès

Abans de sortir de l’estació trobarem una pared enrejolada (sortida Les Fustes) on hi ha uns mapes cartogràfics que ens mostren com era aquesta zona i la ciutat de Barcelona desde la prehistória fins l’any 2003. Si pujem llavors unes escales i ens dirigim carrer a munt trobarem un Centre Comercial, darrera del qual hi ha la major part d’activitat del barri. Es tracta del Parc del Turó Blau, on hi ha una pista de bàsquet, una de futbol i un Centre Cívic. Si voleu tranquilitat, busqueu algun caminet de muntanya que us porti dalt del turó, on gaudireu de pau i bones vistes.

 

Veure tots

Serveis

umbracle arctriomfCENTRE CÍVIC CAN CUIÀS
carrer Geranis, s/nº (Montcada i Reixac)
935 758 705
Tot i que tanquen pel migdia, és aquest un centre vital del barri. S’hi fan cursos, xerrades i fins i tot te una cafeteria.

Veure tots

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *