El llibre

Barcelona metro a metro és un LLIBRE-GUIA inèdit que proposa una nova forma de conèixer la ciutat de Barcelona.

La xarxa de metro de Barcelona serà el fil conductor per donar a conèixer, tant als habitants de la mateixa ciutat com als turistes que la visiten eventualment, una ciutat més àmplia, que s’allunya del concorregut centre històric-turístic comú a totes les altres guies, per apropar-nos a un turisme d’extraradi, que abraci tot l’àrea metropolitana i que ens apropi a la cultura popular del nostre país. Com si seguíssim el recorregut per les artèries de la ciutat, els túnels del metro ens conduiran des de les vísceres de la ciutat fins a arribar a un exterior ple de vida.

* Actualment una nova versió del llibre ha estat reeditat per Ajuntament de Barcelona. El podran trobar a les llibreries de l’Ajuntament, la Diputació, la casa de la Ciutat i llibreries habituals.

 

Barcelona metro a metro és una guia-llibre (o «*guibre») que sorgeix per satisfer i animar l’interès per la cultura i la història de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Quan viatgem amb metro, milions de persones ens desplacem d’un racó a un altre de la ciutat. Recordem els noms de les estacions que ens són més familiars sense saber l’origen dels topònims, antropònims o altres denominacions que bategen cada parada… Qui va ser Joanic o el senyor Just Oliveras? Quin és el significat de la Sagrera o de Poble Sec? Per què tenen aquest nom i que volen dir?

Resulta curiós que moltes parades de metro rebin el nom de masies o terrenys que ja no existeixen, o fets històrics dels quals tan sols coneixem el nom perquè formen part d’algunes de les línies que utilitzem.

La guia Barcelona metro a metro és una resposta a la curiositat sobre la història i les històries que han donat, i donen vida a aquesta capital cosmopolita, i ens permet a més conèixer cadascun dels racons més inèdits i desconeguts de la urbs.

Barcelona metro a metro, un «*guibre», per ser viscut!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *