Restaurant Dopazo

Onze de Setembre

La caiguda de Barcelona

Aquesta data és coneguda pels catalans amb el nom de Diada, i commemora una èpica derrota de l’any 1714: la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques durant la guerra de Successió (1701-1715). Va ser així com Felip V, primer rei de la casa de Borbó, va ocupar el tron. Com a conseqüència, l’any 1916 es van abolir les institucions catalanes després de la promulgació del decret de Nova Planta i es van perdre moltes de les seves llibertats per a la conservació de la seva identitat.

{besps}l9onzedesetembre{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri? envia-la

Els veïns recomanen

Restaurant DopazoRestaurant DOPAZO
carrer de Borriana, 90
Tel. 933 119 054
http://restaurantedopazo.com
Tot un clàssic al cor de Sant Andreu. Gran varietat en carns i aviram, i també en peix i marisc, que guarden en un espectacular aquari de 5.000 litres d’aigua marina.


Planeta TePLANETA TÉ
Rambla de Fabra i Puig, 30
Tel. 930 100 639
http://planetate.es
Botiga amb gran varietat de tes on, a més, fan activitats, xerrades i molt més…


casa AmetllerCASA AMETLLER
passeig de Fabra i Puig, 39-41
Tel. 673 030 805
www.casaametller.net
Resultat de l’esforç de set generacions, que ara ha esdevingut una cadena de supermercats on tenen molta cura dels productes frescos que ofereixen.

Veure tots
Llocs d’Interès

centre civic sant andreu

CENTRE CÍVIC DE SANT ANDREU
carrer Gran de Sant Andreu, 111
Tel. 933 119 953
http://ccivics.bcn.cat/santandreu
Antigament, aquest edifici, ara centre cívic, acollia les antigues cotxeres de Sant Andreu i el taller de petites reparacions del Tren de Foc, el tramvia a vapor que unia l’estació de Sant Andreu amb la de Barcelona. El naixement dels troleibusos va convertir les Cotxeres de Sant Andreu en una estació transformadora que va durar fins aproximadament el 1960. Actualment en aquest centre s’hi organitzen un munt de xerrades i d’activitats tant per a joves com per a gent gran.


Parc Pegaso

PARC DE LA PEGASO
carrer de la Sagrera, 179-197
S’anomena així perquè està ubicat on antigament hi havia una coneguda fàbrica de camions. Ara s’ha convertit en un parc molt agradable amb una àmplia varietat d’arbres i un canal d’aigua serpentejant amb petits ponts per anar d’un lloc a l’altre. També hi trobareu pistes de petanca, una de voleibol i una de futbol.


carrer dela Sagrera

CARRER DE LA SAGRERA
Aquest carrer va ser el nucli originari i vertebrador del barri de la Sagrera i té una història mil·lenària. El seu traçat correspon a una variant de la Via Augusta romana, coneguda antigament com Camí del Mig. Aquest carrer ha acollit al llarg dels anys indústries importants de diversa naturalesa: saboneres, farineres, químiques, automobilístiques…

Veure tots
Serveis

sat  fabraipuigSANT ANDREU TEATRE, saT!
Carrer de Neopàtria, 54
Tel. 933 457 930
www.bcn.es/santandreuteatre
Teatre gestionat per l’Ajuntament de Barcelona. En aquest espai podreu gaudir del teatre sense haver-hos de rascar molt les butxaques, també es realitzen espectacles de titelles, dansa…

Veure tots   

{phocamaps view=map|id=126} or {phocamaps view=link|id=126|text=Map}

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *