historica

Ruta històrica

Si vols conèixer Barcelona tot fent un circuit, amb un o dos dies podràs embeure’t la història de la ciutat seguint aquesta ruta que et suggerim, però n’hi ha tantes…! Esperem que la gaudexis.

historica

Si vols conèixer Barcelona tot fent un circuit, amb un o dos dies podràs embeure’t la història de la ciutat seguint aquesta ruta que et suggerim, però n’hi ha tantes…! Esperem que la gaudexis.

  1. Com a suggeriment proposem començar aquesta ruta als inicis de la ciutat, el seu centre neuràlgic, pels voltants de l’estació de Jaume I (L4). Des d’aquí podrem visitar el Museu d’Història de la Ciutat, a la plaça del Rei, la Casa de l’Ardiaca i sèu de l’Arxiu històric de Barcelona, o la Sala Ciutat, al costat de la plaça Sant Jaume, on a més podreu trobar la versió impresa de Barcelona metro a metro.
  2. D’aquí ens podem apropar a visitar el fosar de les Moreres, molt a prop de la basílica de Santa Maria del Mar, lloc ben conegut on es troben enterrats els defensors de la ciutat al Setge de 1714.
  3. Des d’aquest punt podem anar a cercar l’estació de Passeig de Gràcia (L2-L3-L4) o passejar fins a l’estació de Paral·lel, a l’altra banda de Les Rambles, per anar a cercar la línia violeta o L2 que ens porti fins a l’estació de Verneda (L2). Aquí podrem visitar el Museu d’Història de la Immigració, i així fer-nos una idea de la història més recent de la ciutat.
  4. Si tornem a buscar aquesta estació, podrem arribar-nos fent transbordament novament a les estacions de Passeig de Gràcia o Paral·lel, fins a l’estació de la línia verda de Valldaura (L3) on hi ha el Pavelló de la República, a la biblioteca del qual tenen un ampli arxiu relacional amb la Guerra Civil, el franquisme i la transició.
  5. Anirem a cercar el metro fins l’estació de Catalunya (L1-L3) on farem transbordament a la línia vermella fins a Sant Andreu (L1), on trobarem la fàbrica Fabra i Coats, un espai museístic centrat en la relació entre ciutat i treball.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *