Maragall mercatGuinardo

Torre Baró – Vallbona

El castell del baró

El nom de Torre Baró fa referència a una edificació de caire neoclàssic situada al peu de la carretera de Ribes on, de vegades, eren rebuts personatges importants que arribaven a la ciutat. Pertanyia a la família carlina del baró de Sivatte. Es diu que el baró va manar construïr el castell, entre 1904 i 1910, pensant que els aires nets d’aquesta zona li anarien molt bé a la seva filla malalta, però no va ser així i finalment morí, quedant el castell sense acabar. L’any 1989 l’Ajuntament va restaurar la Torre i hi inaugurar un Mirador.

{besps}L11torrebarovallbona{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Si és ben cert que les zones perifèriques de Barcelona estan dotades de molts menys serveis que el seu centre, almenys per aquí podem gaudir de la tranquilitat que ofereixen les rodalies, lluny del bullici de la ciutat. M’agrada entrar en alguns dels negocis d’aquesta àrea, molt variats i amb botigues ben curioses… quasi em sembla d’estar a l’estranger i sense tenir que sortir de viatge!


BAR DE L’ESTACIÓ DE TORRE BARÓ
carrer Vallcibera, s/nº
Tel. 933 594 107
Es tracta del bar de l’estació de tren, on fan menús diaris, entrepans i tapes… i tenen terrassa a l’estiu.

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Des d’aquesta parada podem fer una passejada i visitar les ruïnes de la Torre Baró, al costat del mirador, on a qualsevol hora del dia podrem gaudir d’unes formidables vistes a la ciutat. Per fer-ho, accedirem pel Parc de Pla de Fornells. Prop de l’estació de metro queda l’estació de ferrocarrils de Torre Baró, des d’on agafar un tren que ens portarà a Terrassa, Cerdanyola, Manresa o Vic. Si seguim l’avinguda de Vallbona, plena d’arbres i d’agradables ombres a l’estiu, direcció cap a la Torre de les Aigües, observarem un curiós panorama de tota la zona del Besòs desde el mar a la muntanya, paral·lelament a una de les autopistes d’entrada i sortida a Barcelona.

Veure tots
Serveis

Maragall mercatGuinardoBIBLIOTECA – CENTRE CÍVIC ZONA NORD
carrer de Vallcivera, 3 bis
Tel. 933 537 519
Inaugurada l’any 2009, aquesta biblioteca i centre cívic és un edifici emblemàtic tant pel que fa a la seva arquitectura i el seu emplaçament en un solar a priori complicat com pel que fa al seu paper cohesionador en un barri bastant mancat d’equipaments públics i culturals.

Veure tots

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *