Maragall mercatGuinardo

Ciutat Meridiana

La ciutat dividida pel meridià

El nom que aquí s’utilitza prové de la via principal que creua aquesta zona, l’Avinguda Meridiana i que pren aquest nom ja que el seu traçat nord-sud, coincideix en gran mesura amb el del meridià de Greenwich: 2 graus, 10′ 20”. La Ciutat Meridiana es va construir en l’època franquista, cap a meitats dels anys seixanta i limita amb els barris de Torre Baró, Vallbona i el municipi de Montcada i Reixach. Per edificar aquest barri es va prendre força terreny de la muntanya de Collserola i per això està constituït amb fortes pendents.

{besps}L11ciutatmeridiana{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la *

Els veïns recomanen

Em resulta una mica difícil esberinar on hi ha restaurants per aquesta zona, ja que ni el veïnat mateix sap adreçar-me’n a un, em diuen que per aquí tots son bars populars i que La majoria de La gent fa els àpats a casa… Els més freqüentats per la gent del barri son:BAR LALI

av. dels Rasos de Peguera, 135
Quasi l’únic lloc de la zona on es fan menús al migdia i a més no tanquen cap dia.FREIDURÍA EL JARDÍN

av. dels Rasos de Peguera, 186
Des d’una “fritada” de peix a un pollastre a l’ast, per emportar o saborejar a la terrasseta d’aquest petit local.

 

Veure tots

 

Llocs d’Interès

Molt a prop de la parada queda el Mercat de la Mare de Déu de Núria i si ens dirigim cap al mirador de Ciutat Meridiana trobarem el Mercat de Ciutat Meridiana al carrer Costabona 4. De una zona a l’altra d’aquest barri fixem-nos en la quantitat d’escales mecàniques i de pedra construïdes, degut a la forta pendent dels carrers projectats en la muntanya. Si agafem les que hi ha anant cap el camp de Futbol, veurem un aqüeducte de pedra del segle XIX, que servia com a transportardor d’aigua. Aquests eren els antics camins de l’aigua.

Veure tots
Serveis

Maragall mercatGuinardoBIBLIOTECA – CENTRE CÍVIC ZONA NORD
carrer de Vallcivera, 3 bis
Tel. 933 537 519
Inaugurada l’any 2009, aquesta biblioteca i centre cívic és un edifici emblemàtic tant pel que fa a la seva arquitectura i el seu emplaçament en un solar a priori complicat com pel que fa al seu paper cohesionador en un barri bastant mancat d’equipaments públics i culturals.

Veure tots

{phocamaps view=map|id=129}

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *