CornellaCentre MasiaCanTrabal

Cornellà Centre

La terra de Cornelius

El nom de Cornellà té l’origen romà a Cornelianus, derivat del nom propi llatí Cornelius. La primera referència escrita és de l’any 980, així que podria ben bé ser que algun Cornelius fos el propietari d’aquestes finques que n’acabarien prenent el nom.
El castell que encara avui en dia existeix a la zona data del segle xiv. Molt abans, però, hi havia també una església i una torre de defensa que es va construir com a defensa dels atacs dels sarraïns. Aquesta zona estava dedicada bàsicament a l’agricultura, i tenia alguns masos.

{besps}l5cornellacentre{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

CornellaCentre MasiaCanTrabalRestaurant MASIA CAN TRABAL
plaça de Mary Santpere, s/nº
Cornellà de Llobregat
Tel. 934 746 622
www.masiacantrabal.com
Restaurant de cuina mediterrànea en una mas del segle XVII. Boníssim el seu saltejat de bolets!


CornellaCentre CalAndreuRestaurant CA L’ANDREU
avinguda de Can Corts, 59
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 770 770
Bar restaurant especialitzat en menjar casolà, tapes i menús.

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Cornellà té una interessant i atractiva estació de trens, construïda en 1955 en estil neoclassicista. Un altre detall interessant són les columnes prerrománicas de l’ajuntament, en la plaça de l’Església, 1, que eren els pilars de l’arc principal d’una antiga església visigòtica que va haver-hi en aquesta zona al voltant del 977.

L’església de Santa Maria, que està al mateix carrer, es va construir per substituir a una anterior, que va ser derruïda durant la Guerra Civil, i data de l’any 1940. Al costat està la rectoria de Santa Maria, del s. XVI. Per últim, al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18, trobareu l’Arxiu Històric de la ciutat. 


CornellaCentre CanVallhonratCAN VALLHONRAT
carrer de Jacint Verdaguer, 1-13
Cornellà de Llobregat
Residència familiar, construïda entre 1620 i 1625, dels propietaris del castell. Actualment està habilitada per a uns departaments administratius de l’Ajuntament. 

 


Can RissuenyoCAN RISSUENYO
carrer de Pius XII, 14
Cornellà de Llobregat
Masia del segle XVIII, de caràcter senyorial i culte, on ja s’han fet diverses reformes.

 


aficio RCDEspanyolESTADI RCD ESPANYOL
avinguda del Baix Llobregat, 100
Cornellà de Llobregat
Tel. 932 927 700
www.rcdespanyol.com
Nou camp del RCD Espanyol, inaugurat en el 2009, amb capacitat per 40.000 espectadors. L’espanyol és un dels clubs més antics de la lliga espanyola i té bastants seguidors, la majoria d’ells catalans.


Castell CornellaCASTELL DE CORNELLÀ
carrer Mossèn Jacint Verdaguer, s/nº
Tel. 933 770 212
Cornellà de Llobregat
També anomenat castell Nou o del Borni, està situat a la part alta d’un pujol. Es tenen referències d’aquest castell des de l’any 1204 i ha estat reformat en diverses ocasions. D’estil gòtic, és d’ús públic des de 1992 i gestiona el Museu Palau Mercader i la sala d’exposicions del Castell de Cornellà. Actualment acull l’Arxiu històric i la Fundació Utopia.


CornellaCentre MuseudelAiguaMUSEU AGBAR DE LES AIGÜES
(a dins dels JARDINS DE LES AIGÜES DE CORNELLÀ)
carretera de Sant Boi, 4-6
Cornellà de Llobregat
Tel. 933 423 536
www.museudelesaigues.com
Situat on antigament es trobaven les instal·lacions de captació d’aigua potable més importants de tota l’àrea metropolitana. Dins d’un edifici modernista, en aquest museu podreu fer un recorregut per veure les instal·lacions que donen provisió d’aigua a tota la ciutat, les condicions físiques i químiques de l’aigua entre altres coses. L’entrada costa menys de 5 euros.


CitilabCITILAB
plaça de can Suris, s/nº
Cornellà de Llobregat
Tel. 935 510 660
http://citilab.eu/
Centre d’investigació i formació digital ubicat a l’antiga fàbrica de Can Suris. Aquí conflueixen escoles, ciutadans, empreses o organismes públics per activar i desenvolupar la capacitat creativa en tecnologia. Només haureu de fer-vos el carnet per accedir als seus interessants cursos i instal·lacions o als espais de Family Lab (per aprendre junts, grans i petits) o a Media Lab (on podreu crear els vostres propis vídeos).

Veure tots
Serveis

mercat CornellaMERCAT DE CORNELLÀ
plaça Lluís Companys, s/nº
Cornellà de Llobregat
www.mercatcentre.com
En el seu web trobareu tots els serveis d’aquest mercat, a més de trucs per cuinar, receptes, reportatges… i fins a una llista d’aliments en deu idiomes!


Biblioteca CornellaBIBLIOTECA CENTRAL DE CORNELLÀ
carrer Mossèn Andreu, 15
Tel. 933 760 111
Cornellà de Llobregat
http://nou.cornellaweb.com/biblioteques/ca/index.asp
A més d’oferir el servei de les biblioteques des d’aquí també s’organitzen visites guiades, clubs de lectura i activitats infantils i familiars.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=99}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *