Diagonal bodegueta

Diagonal

L’avinguda modernista

La gran avinguda que dóna nom a aquesta parada s’anomena Diagonal perquè travessa diagonalment la quadrícula de l’Eixample. Aquesta artèria va ser traçada per Ildefons Cerdà en el seu projecte d’Eixample de ciutat i creua amb l’avinguda Meridiana i la Gran Via de les Corts Catalanes a la plaça de les Glòries.

{besps}l3diagonal{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Diagonal bodeguetaLA BODEGUETA
Rambla de Catalunya, 100
Tel. 932 154 894
www.labodegueta.cat
Celler rústic i atapeït amb tauletes on fer una copa de vi i picar una mica…


Diagonal NomoRestaurant NOMO
carrer Gran de Gràcia, 13
Tel. 934 159 622
http://www.restaurantenomo.com
Restaurant amb una variada mostra de gastronomia nipona: omu yakisoba, makis, nigiris… Supervisada pel seu cap de cuina japonès.


Diagonal pamperoRestaurant Rostisseria PAMPERO
Pça. doctor Letamendi, 25
Tel. 935 321 751
www.pamperobarcelona.com
Restaurant argentí on trobareu saborosos rostits de carn argentina importada, a més d’empanades, provoletes i postres del país.


royal-passeig-de-graciaTERRASSA DEL ROYAL HOTEL
Passeig de Gràcia, 84
Tel. 937 370 010
www.royalpasseigdegraciahotel.com
Una terrassa coberta i molt còmoda, amb vista a tot l’Eixample. Els cocktails una mica cars, però sempre us podeu demanar un cafè amb llet…

Veure tots
Llocs d’Interès

No gaire lluny de la parada de metro, on la Diagonal creua amb el passeig de Gràcia, hi trobem l’Obelisc o el Llapis, que és com la majoria de barcelonins anomenen aquest monument dedicat a Francesc Pi i Margall, president de la Primera República. En una de les cantonades, hi ha el Palau Robert, un edifici d’estil neoclàssic que al seu interior acull l’Oficina de Turisme de Catalunya i una sala d’exposicions amb uns agradables jardins on desconnectar del brogit de la Diagonal. Si recorrem l’avinguda Diagonal, al número 442, hi ha la Casa Comalat, de l’arquitecte Salvador Valeri, i just al davant, al 373, hi ha el Palau Baró de Quadras, una altra obra de Puig i Cadafalch que avui acull l’Institut Ramon Llull, un organisme públic creat amb l’objectiu de promoure a l’exterior la llengua i cultura catalanes.


casa Mila Pedrera

CASA MILÀ — LA PEDRERA
passeig de Gràcia, 92
Tel. 934 845 900
Aquest edifici d’habitatges va ser construït per Antoni Gaudí entre els anys 1905 i 1910. Actualment, es pot visitar un dels pisos de la finca, l’Espai Gaudí, i inclou la visita a les golfes i el terrat. L’any 1984 va ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco.


Diagonal institut Francs

INSTITUT FRANCÉS
carrer Moià, 8
Tel. 935 677 777
www.institutfrances.org
S’organitzen xerrades i es projecten films en V.O. subtitulada.

 


Diagonal casa America

CASA AMÈRICA
carrer Còrsega, 299, entresòl
Tel. 932 380 661
www.americat.cat
Un lloc on conèixer i apropar-se a les realitats de l’altra banda de l’Atlàntic, Es fan xerrades i altres activitats que podreu consultar en el seu web.


Casa deles PunxesCASA TERRADES o CASA DE LES PUNXES
avinguda Diagonal, 420
Edifici projectat per Josep Puig i Cadafalch l’any 1905 que ocupa una triangular poma de cases, i que sembla un castell medieval enmig d’aquesta gran avinguda. Cal destacar el treball en ferro de les seves balconades, obra de Manuel Ballarín i les vidrieres de colors, d’Eduard Amigó.

Veure tots
Serveis

Palau RobertOFICINA DE TURISME DE CATALUNYA – PALAU ROBERT
passeig de Gràcia, 107
Tel. 932 388 091 /92 /93
Situada en un edifici neoclàssic, aquest lloc, a més de centre d’Exposicions acull el Centre d’Informació de Turisme de Catalunya, on us facilitaran la informació necessària per conèixer ben bé la nostra terra. Molt aconsellable fer una pausa en els seus tranquils jardins interiors, replets d’una agradable vegetació.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=111}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *