achepati encants

Encants

Un mercat amb encant

Aquesta estació va ser bategada amb el nom popular del mercat que hi havia a la zona, ara traslladat prop de la plaça de les Glòries, els Encants Vells. En aquest mercat, on s’agrupen més de 900 comerciants, la relació que s’estableix entre comprador i venedor i la cultura del «regateig» evoquen als antics mercats de poble.
La Fira de Bellcaire, que així és com també s’anomena, és un del mercats més antics d’Europa on es poden adquirir productes tant usats com nous. Des del segle xiv és un exemple del dinamisme comercial de Barcelona. La paraula encant no ve de la manera en què es pregonava antigament el valor de les mercaderies: «en cant», és a dir, cantant, sinó que es tracta d’una variant d’enquant, procedent del francès, que significa ‘en quant de preu’. En canvi, la procedència de Bellcaire té diverses hipòtesis: alguns diuen que ve de la ciutat del Llenguadoc anomenada Beaucaire, on durant el s. xviii es feia una fira anual d’objectes usats; d’altres, impròpiament, l’atribueixen a la manera que tenien d’anomenar-se les coses que trobaven al mercat, de «caire vell».

{besps}l2encants{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

achepati encantsRestaurant ACHÉ PERÚ
Carrer de Los Castillejos, 208
Tel. 935 078 587
Aché, que significa «sort», és un restaurant molt acollidor que ofereix el millor de la gastronomia Peuana-Cubana. Té una exposició permanentment de quadres d’artistes Cubans.

 


miseria e nobilta encantsRestaurant PIZZERIA MISERIA E NOBILTÀ
Carrer dels Enamorats, 112
Tel. 935 009 968
http://miseriaenobilta.es.tl
Pizzeria restaurant senzill però de tracte excepcional. Tenen un forn de llenya on l’amo, que es Italià, prepara unes pizzes delicioses.


Granja ArmengolGRANJA ARMENGOL
carrer de Provença, 493
Tel. 934 501 510
www.granjaarmengol.com
Una de les diverses botigues d’una granja de Vic (Mas Pujol de Gurb) on podreu trobar productes làctics naturals d’elaboració artesana.

Veure tots
Llocs d’interès

teatre nacional catalunyaTEATRE NACIONAL DE CATALUNTA (TNC)
Plaça de les Arts, 1
Tel. 933 065 700
www.tnc.cat
Edifici dissenyat pel taller d’arquitectura Ricardo Bofill. Es fan visites guiades, només amb cita prèvia.Aquí podreu gaudir de diversos espectacles o menjar en un dels seus dos restaurants interiors.


auditori encantsL’AUDITORI
Carrer de Lepant, 150
Tel. 932 479 300
www.auditori.cat
Es tracta d’un dels equipaments culturals públics més importants de la ciutat, que junt al Teatre Nacional, també es pot accedir des de altres estacions de metro.


hortssagradafamiliaHORTS SAGRADA FAMÍLIA
carrer de Padilla, 201
És el primer hort urbà de l’Eixample i compta amb 20 parcel·les, dues de les quals han estat destinades per Parcs i Jardins a activitats d’educació ambiental.

Veure tots
Serveis

farinera clotFARINERA DEL CLOT
Gran Via de les Corts Catalanes, 837
Tel. 932 918 080
www.farinera.org
Aquest edifici, és l’últim que la ciutat conserva del seu llegat fariner. En el seu interior encara es conserva maquinària de l’antiga fàbrica. Ara és un centre cultural on es realitzen un ampli ventall d’activitats.


centre civic sagradafamilia

BIBLIOTECA SAGRADA FAMÍLIA
Carrer de Provença, 480
Tel. 934 508 917
www.ccsagradafamilia.net
Biblioteca de tres pisos molt completa i orientada a un públic de totes les edats. També alberga un centre cívic amb tallers i activitats obertes al públic. Consultar la seva web.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=40}

 

{fcomment lang=es_ES}

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *