Entena FormatgeriaHom

Entença

Capità dels almogàvers

Berenguer d’Entença i de Montcada va ser un noble català, capità i membre dels almogàvers, que eren soldats mercenaris, al segle XIII, seguint les ordres de l’alemany Roger Von Blume (que vindria més tard traduït com a Roger de Flor). Aquest, el va nomenar megaduc de Romania i senyor d’Anatòlia, fet que va enfurismar un altre dels caps expeditius i que dóna nom a una altra estació: Bernat de Rocafort.

{besps}l5entenca{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Entena FormatgeriaHomFormatgería HOM
carrer de Provença, 79
Tel. 934 398 235
www.xarcuteriahom.com
Formatgeria emblemàtica del barri., amb més de 100 tipus diversos de formatges. Des de fa més de 60 anys, aquests xarcuters també elaboren menjar i menús per portar.


Entenca JaumeProvenza

Restaurant JAUME DE PROVENÇA
carrer de Provença, 88
Tel. 934 300 029
www.jaumeprovenza.com
Cuina de mercat, catalana i internacional. Un autèntic regal per als sentits, encara que no tan generós amb la cartera…

Veure tots
Llocs d’Interès

Molt prop d’aquí està el Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, més conegut com la Model, una presó situada entre els carrers de Provença, Entença, Rosselló i Nicaragua. Inaugurada en 1904, va ser un dels centres pioners dins del nou sistema penitenciari del moment, i és un dels símbols de la repressió política franquista ja que per ella van passar personatges de la vida política, social i cultural catalana. Està previst traslladar la presó a un altre recinte, i l’actual espai de 12.000 m2, que ocupa dues pomes de l’Eixample, es convertirà en una escola, un poliesportiu, un centre per a la gent gran i un centre cívic, a més de reservar una zona per al record de les presons que hi ha hagut a la ciutat. Aquest projecte però, encara pot trigar uns anys a dur-se a terme.

 

jardins montserratJARDINS DE MONTSERRAT
carrer de Rocafort, 226
Anomenats popularment «jardinets d’Entença», ocupen la meitat d’una illa de cases de l’Eixample. Dins d’ells trobareu la biblioteca infantil i juvenil Lola Anglada.

Veure tots
Serveis

biblioteca Urgell copiaCENTRE CÍVIC URGELL
carrer de Comte d’Urgell, 145-147
Tel. 934 536 480
http://ccurgell.cat
Aquest centre disposa de 7 sales de formació per a tallers i activitats, un auditori, una sala d’exposicions i un Casal infantil. A més, al seu interior acull la Biblioteca esquerra de l’Eixample Agustí Centelles. Com veieu, un centre molt complet!

 

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=109}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *