Fontana Roure

Fontana

La Fontana de Gràcia

El nom de Fontana té el seu origen en una antiga finca de Joaquim Roca i Batlle que pertanyia al final de Gràcia. En aquesta propietat hi havia hortes, un bosc obert al públic on el veïnat acudia sovint a divertir-se i passar l’estona, i uns jardins amb estàtues, sortidors i una preciosa font que va donar nom a la finca.
Aquesta casa també es coneixia popularment com La casa de la serp, ja que, segons diuen, a la porxada s’hi exhibia una serp dissecada de més de quatre metres. L’edifici constava d’una planta baixa i de dos pisos, i tenia una capella adossada. De la part exterior, en destacava el rellotge de sol que lluïa a la façana. Vicenç Roca i Pi, l’hereu de la finca, es va vendre aquestes terres a finals del s. xix. En els seus terrenys s’hi va urbanitzar la rambla del Prat, amb la construcció de diversos edificis residencials, i el 1905 s’hi va inaugurar el Gran Teatro del Bosque de la Fontana, predecessor de l’actual cinema Bosque, que n’ha heretat el nom. Aquest gran teatre comptava, a més, amb un jardí, un quiosc de begudes i una pista de gel.

{besps}l3fontana{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Fontana RoureBAR ROURE
carrer de Lluís Antúnez, 7
Tel. 932 187 387
Emblemàtic bar de la vila de Gràcia des de 1889. Entrepans, tapes i menús al migdia. Dels quals obren aviat, i tanquen tarda…

 


Fontana VomFassVOM FASS BARCELONA
carrer del Cigne, 14
Tel. 934 160 673
Un concepte de tenda innovador i original en el cor de Gràcia: no solament ens donen a triar entre 100 classes diverses d’olis, vinagres i licors naturals, sinó que també podem escollir que tipus d’ampolla volem envasar-los i que tap posar-li.


crepesCREPES BARCELONA
carrer Verdi, 15
Tel. 934 153 057
www.crepsbarcelona.com
Una cadena de creperies molt completa, on a més de crepes ofereixen «galettes», tès, infusions, cocktails…

Veure tots
Llocs d’Interès

Recorrent un dels carrers més emblemàtics del barri, el carrer Gran de Gràcia, trobem molts edificis de gran valor arquitectònic, com ara la Casa Francesc Cama, al número 77, la Casa Elisa Bremon, al número 61, o la Casa Cama i Escurra, amb les seves esplèndides tribunes de ferro forjat i vidres emplomats, al número 15. El barri de Gràcia també és molt popular per la gran quantitat de places que té i la vida al carrer que això genera.


Fontana Casavicens

CASA VICENS
carrer de les Carolines, 24
www.casavicens.es
Espectacular casa de reminiscències orientals i mudèjars construïda en 1883. Es considera el primer projecte important encarregat a l’arquitecte Antoni Gaudí de la mà de Manuel Vicens, propietari d’una fàbrica de ceràmica, fet que explica el clar predomini d’aquest taulell en la façana. Actualment és oberta al públic i es pot visitar.


Centre TradicionariusCENTRE ARTESÀ TRADICIONÀRIUS
travessía de Sant Antoni, 6-8
Tel. 932 184 485
www.tradicionarius.com
Centre dedicat a la cultura tradicional catalana des d’on s’organitzen concerts, tallers de música i balls tradicionals entre altres activitats.


Barcelona-en-MiniaturaBARCELONA EN MINIATURA
plaça del Nord, 4
http://www.barcelona-en-miniatura.com
Una gran maqueta de la ciutat que va creixent amb els anys: edificis, trens i cotxes en miniatura, i en moviment. Obert només els diumenges d’11 a 14h. 3 euros adults i els nens no paguen.


Lluisos de Gracia

LLUÏSOS DE GRÀCIA
plaça del Nord, 7-10
Tel. 932 183 372
www.lluisosdegracia.cat
Associació cultural i esportiva amb més de 150 anys d’història, que ofereix una àmplia gamma d’activitats.

 

 


Espai Jove La Fontana

ESPAI JOVE LA FONTANA
carrer Gran de Gràcia, 190-192
Tel. 933 681 004
http://lafontana.org
Un espai que estimula la cultura i el lleure entre el jovent. Exposicions, tallers, concerts, teatre, dansa, cinefòrums… moltes activitats a un pas del metro!

 

Veure tots
Serveis

Mercat Llibertat

MERCAT DE LA LLIBERTAT
plaça de la Llibertat, 27
Tel. 932 170 995
Potser un dels mercats més emblemàtics després del de la Boqueria. És una obra de ferro del 1888, de l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer, que va adornar amb elements decoratius l’amic de Gaudí: Francesc Berenguer i Mestres. El mercat va rebre el nom com a símbol de la insurrecció del poble de Gràcia contra el govern del general Prim el 1870.

Veure tots

LA FESTA MAJOR!

Al 3 de Març es celebra a Gràcia la festa de Sant Medir, una festa popular molt dolça en la qual 27 colles passegen a cavall o en diferents carruatges d’època o camions pels carrers de Gràcia, deixant caure pertot arreu una pluja de caramels, per a delícia dels més petits de la casa.
A mitjan d’agost es celebran les famoses festes majors de Gràcia, una de las festes més esperades pels barcelonins

Festa-Major-de-Gracia


{phocamaps view=map|id=66}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *