Guinardo cuinaGuinardo

Guinardó – Hospital de Sant Pau

El Mas Guinardó

Aquest barri antigament formava part de l’antic municipi de Sant Martí de Provençals, al límit amb Horta i el barri de Gràcia. El nom de Guinardó correspon al d’un antic mas que hi havia a la zona el s. xv i que ja se cita en diferents documents de l’època. Pel que fa al segon terme, l’estació, igual que una altra de la línia blava, rep el nom de Sant Pau per un hospital que hi ha a la zona, famós per la seva peculiar arquitectura modernista. Sant Pau va viure en el s.I d. C. i després de perseguir als quals professaven la fe catòlica, es va acabar convertint a ella.

{besps}l4guinardo{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barro o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Guinardo cuinaGuinardoRestaurant LA CUINA DEL GUINARDÓ
carrer de Varsòvia, 148
Tel. 934 360 919
www.lacuinadelguinardo.com
Tenda gastronòmica on, en la part d’a dalt han muntat un restaurant on es menja molt, però que molt bé.

Veure tots
Llocs d’Interès

Sortint de la parada trobem el nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona inagurat el 2009, que substitueix l’històric edifici de Domènech i Montaner. El nou centre ha crescut en àrees ambulatòries i equips d’alta tecnologia.


Parc Guinardo

PARC DEL GUINARDÓ
avinguda Mare de Déu de Montserrat / carrer de Budapest / plaça de la Mitja Lluna
Aquest parc està situat en el turó de la Rovira, en un dels extrems del barri. Té una superfície de gairebé 16 hectàrees i està dividit en tres zones diferenciades: en la part més baixa està la plaça del Nen de la Rutlla, per on s’entra al parc, i terrasses en diferents nivells amb arbres i arbustos; en el centre, trobem el jardí projectat en 1916 pel francès Jean C. Forestier i Nicolau Rubió i Tudurí, urbanistes i dissenyadors de jardins, on destaca la font del cuento, una font abrigallada per un petit bosc mediterrani, i finalment, en la part d’a dalt, hi ha una important arbreda i un passeig amb unes vistes magnífiques de la ciutat. Aquest últim passeig connecta amb el parc del Carmel i el parc Güell.


Guinardo Mas

MAS GUINARDÓ
plaça de salvador Riera, 2
Tel. 934 369 736
Aquesta casa construïda originàriament en el s. XV és la que va acabar batejant tota la zona. Es troba dins dels jardins de Frederica Montseny i està previst que d’aquí a una mica s’inauguri com un hotel d’entitats per a les entitats del barri. Des de la seva terrassa les vistes de Barcelona són esplèndides.


mas ravetllat-pla

MAS RAVETLLAT-PLA
Av. Mare de Déu de Montserrat, 114-132
Tel. 933 622 651
www.fundacion-rpa.org
Projectat per l’arquitecte Adolf Florensa, en aquest edifici s’investigava contra la tuberculosi. Actualment alberga un valuós conjunt d’antiguitats i una sala d’exposicions. Pot visitar-se gratuïtament tres dies per setmana (dimarts i dijous tarda, i dissabtes matí), mitjançant reserva prèvia al seu web. Els seus jardins seran un parc públic encara per rehabilitar.

 

Veure tots
Serveis

Guinardo Centre civic

CENTRE CÍVIC DEL GUINARDÓ
ronda del Guinardó, 113
Tel. 934 503 987
www.ccguinardo.cat
Centre cívic situat en un edifici conegut primer com a Ca Mèlic i més tard com a Ca Planes.

Veure tots

{phocamaps view=map|id=81}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *